Kay Karssemakers

opnieuw in finale

EK en Jeugd WK

MOTORCROSS

Kay Karssemakers van het HMX Racing No Fear Husqvarna Team heeft afgelopen weekend in de laatste selectiewedstrijd om het Europees kampioenschap 85cc Noord/West in het Duitse Schwedt een top vijf plaats weten te behalen. De jonge Boxtelse motorcrosser wist deze positie in de tweede manche te behalen. In de eerste manche kreeg hij een lekke band waardoor hij slechts als negentiende eindigde.

Kay was gemotiveerd afgereisd naar deze laatste wedstrijd in Schwedt en dit liet hij op zaterdag meteen tijdens de trainingen zien. Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij reageerde goed toen het starthek viel en dook als leider de eerste bocht in. Met een goed ritme wist Kay lang stand te houden op een tweede plaats totdat hij te kampen kreeg met een lekke achterband en het tempo noodgedwongen moest laten zakken. In de tweede manche startte Kay opnieuw in de kopgroep en wist hij na een goede wedstrijd op een vijfde plaats over de finish te komen.

TSJECHIË

In de eindstand om het Europees kampioenschap is de motorcrosser op de zesde plaats geëindigd. Kay heeft tijdens de selectiewedstrijden goede dingen laten zien. Hij wist meerdere malen in de top vijf te rijden en zelfs één manchezege op zijn naam te schrijven. Hij heeft voldoende punten weten te scoren om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de grote finale van het Europees kampioenschap. Deze wordt verreden op 22 en 23 juli in Loket, Tsjechië. Tijdens deze wedstrijden zullen de beste tien rijders van de vier Europese kwalificatiezones aan de start staan om de strijden om de titel.

WK IN ESTLAND

Na zijn kwalificatie voor het EK kreeg Kay deze week nog meer goed nieuws te horen. Hij is door de KNMV opnieuw geselecteerd om deel te mogen nemen aan het Junior Wereldkampioenschap Motorcross, dat 29 en 30 juli wordt verreden in Lange, Estland. Speciaal is dat Kay voor het vierde jaar op rij het Nederlandse team mag vertegenwoordigen.