Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SUMMER FEEL GOOD FAIR: HIPPE MARKT VOOR HET GOEDE DOEL

Meer conditie met Summer Challenge

LONNEKE HOONDERT

Afvallen is niet eens het voornaamste. Iets kunnen betekenen voor een ander én conditie opbouwen staan voorop. Gerry Nouwens en Frank Stans doen mee aan de Summer Body Shape Challenge. Een maand lang sporten ze met personal trainers Sharon Rooth en Colet Kokke van sportschool Daniëls Gym aan de Markt. Dat doen ze voor zichzelf, maar óók voor borstkankerfonds Pink Ribbon en de Boxtelse stichting Bewa Ghana die ontwikkelingswerk in Ghana verricht. De Challenge is onderdeel van het driedelige evenement Summer Experience. Dat beleeft vrijdag 30 juni de slotfinale met de Summer Feel Good Fair én de Summer Experience Party.

Samen met elf anderen werken Gerry en Frank zich al drie weken in het zweet. Sommige deelnemers willen graag wat kilo's kwijt en hebben voor zichzelf een streefgewicht bepaald. Anderen zijn iets minder streng voor zichzelf en willen vooral fit worden. Zo ook Gerry: ,,Twaalf jaar geleden heb ik voor het laatst gesport. De drempel om weer te beginnen ligt dan hoog, ondanks dat ik echt iets aan mijn conditie moest doen." Haar dochter Lola Nouwens, die samen met Iris Schoenmakers en Natasja Willems de drijvende kracht vormt achter de Summer Experience, wist haar moeder toch over de streep te trekken. ,,Ik vind het een prachtig initiatief en als je dochter je dan vraagt, kan je eigenlijk geen nee zeggen..."

Na drie weken sporten ziet Gerry al volop verbetering. ,,Als ik nu drie trappen op moet, ben ik niet meer buiten adem", lacht ze. ,,Normaal plof ik na een dag werken in de bank, nu ga ik nog even sporten en dat voelt lekker. Ik weeg mezelf overigens nooit. Ik doe dit echt voor mijn conditie. Ik houd gewoon van lekker eten. Ik ga dus niet chagrijnig aan de worteltjes zitten."

SPONSORS

Frank had al toegezegd om plaatjes te draaien tijdens de Summer Experience Party in zaal De Adelaar. ,,Want ik vind het mooi om iets te kunnen betekenen voor het goede doel." Daar kwam óók nog de Challenge bij, want ook Frank had al lang geen sportschool van binnen gezien. ,,En dan word je te zwaar en verdwijnt je conditie..."

De Boxtelaar heeft zichzelf ten doel gesteld minimaal tien kilogram af te vallen. Dat streefgewicht gaat hij - zoals het er nu uitziet - halen. ,,Ik ben namelijk al liefst 7,5 kilo kwijt", glundert hij. Frank heeft ook mensen in zijn omgeving bereid gevonden iets bij te dragen aan Pink Ribbon en Bewa Ghana. Dat gebeurt in de


vorm van sponsoring. ,,Voor elke kilo die ik afval doneren negen personen een geldbedrag. Dat varieert van één euro tot ongeveer vijf euro."

Als de Challenge erop zit, zijn Gerry en Frank geenszins van plan hun handdoek in de ring te gooien. Het tweetal wil graag fit blijven. ,,Maar de shakes, dáár stop ik wel mee. Die ben ik beu", benadrukt Frank. Naast het sporten heeft hij ook zijn eetpatroon omgegooid. ,,Voorheen at ik elke week friet, de afgelopen keer heb ik niets genomen. Mijn vrouw en dochter wisten niet wat ze hoorden..."

BEWEGINGSVRIJHEID

Personal trainer Sharon is trots op haar sporters. ,,Je ziet ze met sprongen vooruit gaan. Iemand die wat bedeesd binnenkwam, loopt nu trots rechtop. Ik let namelijk heel erg op een goede houding." Streng is de instructrice ook: ,,De deelnemers komen minimaal twee keer per week. Als iemand maar één keer komt opdagen, dan zit ik ze achter de broek aan."

De training bestaat uit groepslessen waarbij de deelnemers 45 minuten lang in een circuitvorm oefeningen doen. Iedere oefening duurt een minuut. ,,En dat minuutje kan héél lang duren", vindt Gerry. Daar krijgt ze echter wel wat voor terug. Sharon: ,,Je merkt dat niet alleen de conditie verbetert. Ook spierkracht, balans, bewegingsvrijheid en coördinatie krijgen een oppepper."

HIPPE MARKT

Het eerste deel van het drieluik van de Summer Experience is dan wel sportief, de overige twee activiteiten zijn vooral feestelijk. De Challenge wordt vrijdag 30 juni van 14.00 tot 18.00 uur afgesloten met de gratis toegankelijke Feel Good Fair in Daniel's Gym met tal van kraampjes. Tijdens de markt wordt onthuld hoeveel kilo de deelnemers samen zijn afgevallen. Het motto van de hippe markt is 'Feel good, do good'. ,,Je kunt bijvoorbeeld ter plekke je wenkbrauwen laten epileren en tegelijkertijd het goede doel steunen", vertelt Iris van Iris Kappers. Zij verzorgt die dag allerlei kapsels bij bezoekers. ,,De markt richt zich op de drie pijlers 'health, beauty and lifestyle', allerlei ondernemers doen


Winnaar van
Boxtelaartjesweek
zoekt bril uit

Pashouders die eind maart deelnamen aan de Dol Dwaze Boxtelaartjesweek maakten kans op een van de 150 waardebonnen van 20 euro. Daarnaast werden drie hoofdprijzen verloot. Wim Vermeulen was winnaar van een waardebon van vijfhonderd euro, te besteden bij Sybilla Buisman Optiek aan de Breukelsestraat in Boxtel.

Bijna dertig winkeliers namen deel aan de Dol Dwaze Boxtelaartjes Weken, een initiatief van stichting Brabants Centrum. Er werd volop gespaard door pashouders. Wie daarnaast nog eens vijfhonderd Boxtelaartjes extra inleverde, dong mee naar een van de drie hoofdprijzen. Eerder ontving Sylvia van Abeelen haar prijs, een uitgebreid borrelbuffet van Proef! Culinair, de winkel aan de Molenstraat. Onlangs was het de beurt aan Marloes Hendriks. Zij mocht een tuinset uitzoeken bij Tuincentrum Boxtel aan de Vuurijzer. Vermeulen kwam een nieuwe bril uitzoeken bij Sybilla Buisman Optiek. Het resultaat is op de foto te zien. (Foto links: Sybilla Buisman Optiek).

mee. Niet alleen op het gebied van haar en huid, er is ook aandacht voor de geest. Zo komt iemand tarotkaarten leggen, worden er massages gegeven en zijn er geurkaarsen te koop."

Ook voor kinderen is er van alles te doen tijdens de Feel Good Fair. Zij worden geschminkt en kunnen glittertatoeages laten zetten. Naast het welkomstdrankje en verschillende hapjes is er óók muzikaal vermaak: Dave Hanhart en Karin Tooren treden op. Naast dat bezoekers kunnen struinen langs de verschillende kraampjes kunnen zij zichzelf ook sportief uitdagen voor het goede doel. Daniëls Gym richt namelijk een sporthoek in met een roeiapparaat, fiets en crosstrainer. ,,We willen eigenlijk dat er van 14.00 tot 18.00 uur continue beweging is in dat hoekje. Mensen kunnen voor een euro vier minuten sporten. Dat geld is natuurlijk voor Bewa Ghana en Pink Ribbon", aldus Sharon.

FEESTEN

Aansluitend aan de Feel Good Fair vindt om 20.30 uur de Summer Experience Party in zaal De Adelaar aan de Baroniestraat plaats met artiesten als De Dorini's, Henk Dissel en deejay Frank Stans. Dan worden niet alleen de bedragen bekend gemaakt die zijn opgehaald voor Bewa Ghana en Pink Ribbon. Er wordt ook een televisie verloot van EP Rickelmann. De kaarten voor het festijn kosten tien euro en worden verkocht bij Iris Kappers (Molenstraat), De Adelaar en Natasja Fashion (Rechterstraat).

FOTO BOVEN: Frank Stans en Gerry Nouwens (midden) sporten een maand lang voor het goede doel in sportschool Daniëls Gym. Personal trainer Sharon Rooth zorgt ervoor dat de twee Boxtelaren hun conditie weer terugkrijgen. (Foto: Peter de Koning).

Bridge

Bridgeclub Boxtel

Uitslag donderdag 15 juni

A-LIJN

Peter v.d. Ven/Frans Sedee        60.94

Jan Peerlings/Riet v. Stuivenberg        53.65

Arnold Bosveld/M. Soederhuizen        52.08

Uitslag dinsdag 20 juni

A-LIJN

Francie Geurts/Hans Jolie        66.67

Ine Boom/Toos Bosveld        58.75

Gert Joren/Riet v. Stuivenberg        57.29

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 20 juni

A-LIJN

A. Moerdijk/J. v.d. Biggelaar        58.33

Anja v. Kempen/Sylvia v.d. Vries        57.70

Berdine v.d. Hout/Gerrie v. Rooij        57.50

Frans Daniëls/Cees v.d. Velden        52.92

Bridgeclub Liempde

Uitslag donderdag 15 juni

A-LIJN

Wout Strik/Jan v.d. Heuvel        65.83

Gerard Bekkers/René v. Heeswijk        59.17

José v.d. Laar/Gerarda v. Oirschot        59.17

B-LIJN

Guus v. Wijlick/Will v.d. Worp        62.50

Jos Beerens/Bert v. Ruremonde        54.17

Iet & Gerard Damen        53.82

Afbeelding