Collecte Natuurmonumenten voor meer natuur in Boxtel

Enkele duizenden vrijwilligers van Natuurmonumenten gaan van maandag 26 juni tot en met zaterdag 1 juli collecteren in het hele land, ook in Boxtel. De opbrengst van deze collecte komt ten goede aan de bescherming en aankoop van natuurgebieden in de buurt.

Voor het eerst collecteert Natuurmonumenten in juni, de maand waarin alles in bloei staat en bijna iedereen eropuit trekt in de natuur. Hoe meer mensen iets bijdragen, hoe groter de opbrengst voor de natuur, zo wordt gesteld. En dat betekent meer natuur - in de vorm van grotere en robuustere gebieden - en dus meer grutto's, meer kraanvogels, meer otters, meer vlinders, meer bijen en andere soorten.

,,En het betekent ook meer ruimte voor onszelf. Want ook wij hebben de natuur nodig. De natuur blijft in ons land onder druk staan. Daarom willen we onze gebieden de komende jaren verder uitbreiden, aan elkaar verbinden en verstevigen." benadrukt Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten. ,,Een robuuste natuur betekent dat kwetsbare planten en dieren de ruimte krijgen zich te herstellen."

In ruim driehonderd gemeenten gaan ongeveer tienduizend vrijwilligers van deur tot deur met een collectebus. Ook in Boxtel. ,,De natuur in mijn eigen omgeving inspireert me het meest. Daarom organiseer ik deze collecte voor Natuurmonumenten in Boxtel. Zo krijgen we hier meer en betere natuur", zegt wijkcoƶrdinator Karel Snijders enthousiast.

Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 725.000 leden en donateurs en bijna 200.000 kinderen die lid zijn van OERRR.