Afbeelding
Foto: Hans Verberk

WINST VOOR 'PENALTYKILLERS' EN 'FLINK GEZEL IK DACHT HET WEL'

70 teams willen winnen bij ODC 5x5

LINDA VAN DE WIEL

Het weer was super en hetzelfde gold zaterdag voor de sfeer tijdens de zevende editie van het Wagenaars 5 tegen 5 toernooi bij ODC. Met een deelnemersveld van maar liefst twintig vrouwen- en vijftig mannenteams was het dan ook volle bak. ,,Er kunnen maximaal zeventig teams meedoen en ook dit jaar is dit aantal weer gehaald", vertelde ODC'er Bart van Besouw, die zich met een groep vrijwilligers inzette om er weer een mooi en sportief toernooi van te maken.

En een mooi toernooi was het absoluut. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in. ,,Het is altijd een gezellig evenement en er hebben zich nooit vervelende voorvallen voorgedaan", stelde Van Besouw. ,,Wel wordt er tijdens de winnaarsronde in de middag erg fanatiek gevoetbald. Het gaat er soms hard aan toe."

ROSÉBIER

De mannen van team 'Johnny Bakerstreet' dronken al vroeg in de middag een biertje. ,,We zijn niet door en daarmee klaar voor vandaag", klonk het lachend. Ruud van Eeuwijk was één van de voetballers uit het team. Bijzonder, want tot dit jaar was hij één van de kartrekkers van het toernooi: ,,Ik vond het heel leuk om deze dag mee te organiseren, maar er gaat ontzettend veel tijd in zitten. Ik vind het leuk om nu ook eens zelf mee te spelen", vertelde Van Eeuwijk.

Bij de vrouwen was het FC Chardonnay niet gelukt in de winnaarsronde te komen. ,,We hebben nu twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, een verbetering ten opzichte van vorig jaar. En we kunnen nu lekker aan het rosébier…"

Bij de mannen gingen 'De Penaltykillers' er uiteindelijk met de winst vandoor door 'Jan van de Ven Meesterkok' met 3-1 te verslaan. Bij de vrouwen won het team 'Flink gezel ik dacht het wel' door in de finale te winnen van 'NE Snee'.

FOTO BOVEN: De winnaars van het ODC 5 tegen 5 toernooi poseren in sportpark Wagenaars. Het team bestond onder meer uit Ruben Rodriguez, een speler van Wilhelmina Boys die komend seizoen uitkomt voor hoofdklasser Gemert. (Foto: Hans Verberk).