Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZONNIG TOERNOOI JBV DE WALNOOT

Jeu-de-boulers spelen voor WensAmbulance Brabant

In en om de accommodatie van de Boxtelse jeu-de-boulesvereniging De Walnoot is maandag een zonovergoten toernooi ten bate van de WensAmbulance Brabant gehouden. De volledige opbrengst van het toernooi kwam ten goede aan de stichting die terminaal zieke mensen nog eenmaal naar hun favoriete plek vervoert. Dat kan kosteloos dankzij giften en opbrengsten van bijvoorbeeld het jeu-de-boulestoernooi.

Alle deelnemers speelden maandag vier wedstrijden. Vanaf tien uur 's ochtends was iedereen welkom, een uur later gingen de eerste wedstrijden van start. Het inschrijfgeld (drie euro per persoon) kwam ten goede aan het goede doel. Sponsors stelden tal van prijzen ter beschikking.

Het toernooi lokte zo'n honderdvijftig toeschouwers en supporters die samen honderd deelnemers op de banen zagen verschijnen. Vanwege de felle zonneschijn was een groot aantal parasols geplaatst om de hitte enigszins te kunnen beteugelen.

Jeu-de-boulers uit Boxtel en wijde omgeving deden mee aan het toernooi. Velen kozen ook voor deelname aan de loterij waarmee extra geld werd ingezameld voor de WensAmbulance Brabant.

De namen van de winnaars luiden als volgt: 1. Bert Cuypers 4/43; 2. Gerrie van de Plas, Mathijs van de Velden en Cor Mulder 4/40; 5. Ben Heutink 4/39; 6. Marlie van Vught 4/33; 7. Niels van Eindhoven 4/32; 8. Cees van de Plas, Elly van der Horst; 10. Annie van Hulten 3/26; 11. Jos van Meersbergen 3/24; 12. Bep Nap 3/23.


SAMENWERKING HCB '92 EN KINDERTUIN

Kennismaken met handbal na schooltijd in Liempde

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Muzieklessen, diverse workshops: voor de jeugd die naar de buitenschoolse opvang van Kindertuin gaat, worden dagelijks diverse activiteiten georganiseerd. In september komt daar bij BSO Freekids, die gevestigd is in basisschool De Oversteek te Liempde, handbaltraining bij. De Boxtelse vereniging HCB '92 verzorgt vanaf 11 september de wekelijkse sporttrainingen op maandagen van 15.30 tot 16.30 uur. Na drie maanden volgt een evaluatie van het project.

,,We proberen op allerlei manieren nieuwe jeugdleden te trekken", vertelt bestuurslid Hèlen Berkelmans van HCB '92. Via via kwam ze in contact met Susan van den Besselaar, unit-coördinator bij BSO


Sint-Petrusschool

wint wisseltrofee

avondvierdaagse

Na vier dagen lopen, gezelligheid en volle buiken van teveel snoep zit de 46e jaargang van de avondvierdaagse er weer op. Wethouder Herman van Wanrooij nam vrijdag tijdens de laatste wandeldag de prijsuitreiking op de Markt op zich.

De ruim tweeduizend wandelaars kwamen aan het einde van de tocht samen op de Markt. Daar werden ze toegejuicht door het toegestroomde publiek, dat hoofdzakelijk bestond uit opa's en oma's mét bossen bloemen en snoep.

DRIE OVERWINNINGEN

Net als de twee voorgaande jaren was de Sint-Petrusschool de school met de meeste deelnemers. Zij kreeg de wisselbokaal uitgereikt. Met drie overwinningen op rij hoeven de leerlingen de trofee overigens niet meer af te staan. Op nummer twee eindigde de Angelaschool en de Sint-Theresiaschool werd derde. De prijs voor orde en netheid, ofwel de meest verkeersveilige school, ging naar de Prinses Amaliaschool. Tot slot was er een stimuleringsprijs. Die ging naar twee deelnemende groepen: Fysio-Team Boxtel en verpleeghuis Liduina.


Coolkids (Angelaschool) en verantwoordelijk voor overkoepelende projecten. Zij raakte snel enthousiast. ,,En dat gold ook voor de unit-coördinator van BSO Freekids", aldus Van den Besselaar. ,,Op deze manier kunnen we een gevarieerd aanbod bieden aan de kinderen, met voor ieder wat wils." En niet alleen voor de kinderen is het prettig, het heeft ook voordelen voor hun ouders. ,,Het vereist vaak een hele organisatie om kinderen naar hun sporten te brengen en weer op te halen. Als kinderen dan al hebben gesport bij de BSO, scheelt het een hoop tijd. Voor ouders kan het niet makkelijker", zegt Berkelmans. Ze hoopt dat kinderen uiteindelijk zó enthousiast worden dat ze zich uiteindelijk aansluiten bij de handbalvereniging, die momenteel zo'n 40 leden telt. ,,Op deze manier kan de jeugd bewust kennismaken met handbal en vervolgens een keuze maken welke sport zij wil beoefenen."

Vanaf 11 september verzorgt HCB '92 wekelijks op maandagmiddag handbaltraining in de gymzaal van De Oversteek. Kinderen kunnen zich hiervoor intekenen. ,,Op maandag komen ongeveer dertig kinderen naar BSO Coolkids", aldus Van den Besselaar. ,,Op 11 september nemen alle leerlingen deel aan de eerste training, vervolgens mogen kinderen wekelijks zelf kiezen."

TRAINERS

Mocht de samenwerking tussen HCB '92 en Kindertuin aanslaan bij de buitenschoolse opvang in Liempde, dan worden de trainingen mogelijk uitgerold naar meer plekken in de gemeente. ,,We regelen zelf de trainers", legt Berkelmans uit. ,,Dat zijn bijvoorbeeld leden uit de A-jeugd, maar ook mensen die vroeger hebben gehandbald en de kneepjes van het vak kennen."

Mensen die bekend zijn met de handbalsport en trainingen zouden willen verzorgen, kunnen contact opnemen met Hèlen Berkelmans via e-mailadres hcb92@handbal.nl.

FOTO ONDER: HCB '92 en kindercentrum Kindertuin starten in het najaar met een samenwerking waarbij de handbalvereniging wekelijks op maandag lessen verzorgt in de gymzaal van basisschool De Oversteek voor kinderen van de buitenschoolse opvang. (Archieffoto: Peter de Koning).