Afbeelding
Foto: Sander van Gils

VLAMMENZEE IN WEILAND NABIJ HOOIBRUG IN GEMONDE

Brandweer druk met buitenbranden

De Boxtelse brandweer moest zondag uitrukken voor verschillende buitenbranden. Aan De Ketting in Boxtel ging rond drie uur 's middags een stuk berm in vlammen op. Een uur later was het raak in een weiland aan het Hooibrugpad te Gemonde. Op het veld lag hooi te drogen en dat vatte vlam.

De brandweer moest zich eerst haastten voor een bermbrand op de helling richting het viaduct over de snelweg A2. Daar stond een strook van ongeveer vijftig meter lang in brand. Met vuurzwepen en twee waterstralen wist de brandweer de vlammen snel te doven. De oorzaak is niet bekend.

Eenmaal terug in de kazerne aan de Brederodeweg moest de brandweer opnieuw uitrukken. Ditmaal grepen vlammen om zich heen in een Gemonds weiland. Omdat de brand zo fel was, kwamen drie blusvoertuigen ter plaatse om te blussen. Het vuur was snel onder controle. Hoewel de oorzaak niet bekend was, werd de politie op de hoogte gesteld. Het is namelijk de vierde keer in een korte periode dat er brand woedde in het gebied.

Zondag gold door de droogte code geel. Dat betekent dat de kans op natuurbranden groter is dan normaal. Inmiddels is er opgeschaald naar code oranje. Het risico op natuurbranden is op dit moment erg hoog.

FOTO ONDER: De brandweer moest zondag tweemaal uitrukken voor een natuurbrand. In een weiland aan het Gemondse Hooibrugpad vatte hooi vlam. (Foto: Sander van Gils).