Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HOCKEYVERENIGING BENOEMT JOHAN SPRIENSMA TOT ERELID

Hockey Club Liempde bestaat 40 jaar

Voorafgaand aan de huldiging van Spriensma brachten negentien zestal-teams een bezoek aan HCL om wedstrijdjes en spelletjes te spelen. Aansluitend was er een barbecue om alle vrijwilligers


Hardloopcursus Marvel

In voorbereiding op de 10 kilometer en halve marathon (21,1 kilometer) van Eindhoven op zaterdag 7 of zondag 8 oktober organiseert Marvel vanaf zaterdag 15 juli de cursus 'Run to the Start'. Met persoonlijke begeleiding helpt de Boxtelse atletiekvereniging deelnemers hun doelstellingen te halen. Mensen die deelnemen aan het trainingsprogramma voor de halve marathon, moeten minimaal zeventig minuten aan een stuk (ongeveer 10 tot 12 kilometer) kunnen lopen. Deelnemers aan de 10 kilometer moeten minstens 30 minuten (zo'n 5 kilometer) kunnen afleggen. De kosten bedragen 45 euro per persoon, exclusief deelname aan de wedstrijd in Eindhoven. Meer informatie: www.avmarvel.nl.

van de vereniging in het zonnetje te zetten. Eén vrijwilliger werd extra geëerd: Johan Spriensma. ,,Eens in de zoveel tijd staat er binnen de club iemand op die het gezicht van de club wordt. Dat is iemand die iedereen kent en waarvan menigeen zich afvraagt of deze persoon in dienst is bij de club of dat dit zijn dagelijkse werk is", zei Annemarie de Klerk tijdens een toespraak namens het bestuur van HCL. Vervolgens riep ze Johan Spriensma naar voren, een allround vrijwilliger. Hij speelt zelf bij de veteranen A en is coach van een team en trainer van diverse teams.

Daarnaast doet Spriensma nog meer voor club: hij is coördinator van de materialen voor keepers en trainers, voorzitter en lid van de technische commissie, fluit wedstrijden en verzorgt de contacten met de gemeente Boxtel en de WSD, die zorgt voor onderhoud van het veld. De Klerk: ,,Het uitvoeren van alle activiteiten heeft ons dan ook doen besluiten om hem toe te voegen aan het illustere gezelschap van ereleden van HCL." De Liempdenaar kreeg onder meer een lichtblauwe trui waarop zijn vrijwilligerstaken stonden afgedrukt. Bovendien is zijn naam op het houten bord met ereleden van HCL bijgeschreven.

VIERDE PLAATS

De vrouwen van Hockey Club Liempde speelden zondag hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen DVS, de nummer twee van de competitie. Alle hockeysters begonnen fel aan de wedstrijd en het ging redelijk gelijk op. Keepster Suzan van der Steen viel uit met een blessure en Manon Wagner kreeg de taak om het doel te gaan beschermen. DVS opende de score en met deze tussenstand gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft werd het zwaarder voor HCL om tegenpartij te bieden aan DVS en er vielen nog drie doelpunten aan de kant van de club uit Waalre. De Liempdse hockeysters eindigden op vierde plaats in de competitie, op 27 punten achterstand van kampioen Deurne.

FOTO BOVEN: Speelster Jonne van de Meulengraaf van Hockey Club Liempde streed om de bal in het duel met DVS. De Liempdse hockeysters verloren hun laatste duel van het seizoen met 4-0. (Foto: Hans Verberk).

FOTO ONDER: Johan Spriensma werd zaterdag benoemd tot erelid van Hockey Club Liempde. Samen met Annemarie de Klerk toont hij het bord waarop alle ereleden van de vereniging vermeld staan. (Foto: Gerard Schalkx).

Jeu de boules bij
kiosk Gemonde

Op initiatief van de Gemondse Dorpstafel is het mogelijk om bij de kiosk aan de Dorpstraat jeu de boules te spelen. Vorige week vond de aftrap van een reeks partijen plaats.

Enkele jaren geleden is het terrein rondom de kiosk aan de Dorpstraat heringericht, waardoor het voor inwoners mogelijk is een potje jeu de boules te spelen. Vorige week kwam een tiental Gemondenaren bij elkaar om partijen te spelen. Anderhalf uur later werden gegevens uitgewisseld om verschillende groepen te vormen.

Mensen die hierover meer willen weten, kunnen elke woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen in dorpshuis De Kei. De organisatie achter de Dorpstafel geeft vervolgens aan wanneer het mogelijk is om te boulen. Mailen kan ook: gemonde@onzedorpstafel.nl.

Afbeelding