De Groene Draad: route langs zeven eetbare plekken

Net als voorgaande jaren organiseert Eetbaar Boxtel het evenement De Groene Draad: een fiets- en wandelroute langs eetbare siertuinen. Zondag 2 juli kunnen mensen tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje nemen op zeven plekken in Boxtel en Liempde.

Eetbaar Boxtel organiseert allerlei activiteiten om mensen in contact te brengen met gezond, lekker en duurzaam voedsel uit eigen regio. Zo zijn er buurtplantdagen en wandelingen georganiseerd én is het aantal buurtmoestuinen toegenomen.

Tijdens De Groene Draad zijn bezoekers welkom op zeven locaties, onder meer de moestuin van volkstuinvereniging Ceres op Onrooi, een boomgaard met oude fruitrassen, buurtmoestuinen en andere eetbare siertuinen. Kijk voor meer informatie op de website www.eetbaarboxtel.nl.


KBO-leden naar
Urk op 13 juli

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel houdt donderdag 13 juli een dagtocht naar Urk. In dit pittoreske dorp is het mogelijk deel te nemen aan een rondrit of wandeling. In de middag wordt een boottocht georganiseerd.

De busreis start om 07.45 uur. In Urk wordt afgetrapt met koffie en gebak. Vervolgens kunnen mensen kiezen voor een rondrit door het nieuwe gedeelte van het voormalige eiland. Daar wordt onder meer het palenscherm getoond dat vroeger de afrastering van het eiland vormde. Mensen kunnen ook kiezen voor een wandeling met een gids langs allerlei bezienswaardigheden in Urk, zoals een doolhof van smalle steegjes en de karakteristieke geveltjes.

In de middag wordt een lunch geserveerd. Vervolgens stappen deelnemers op passagiersschip De Zuiderzee voor een boottocht van anderhalf uur. Na afloop wordt de dag afgesloten met een diner. Het eerste drankje wordt aangeboden door KBO Boxtel vanwege het 65-jarig jubileum.

Deelname aan de KBO-dagtocht kost 70 euro. Donderdag 29 juni vindt tussen 14.00 en 14.30 uur vindt de kaartverkoop plaats in de gemeenschapshuizen De Walnoot (Reginahof), Orion (Lennisheuvel), De Rots (Nieuwe Nieuwstraat) en in woonzorgcentrum Simeonshof (Annastraat). De naverkoop is uitsluitend in Simeonshof op donderdag 6 juli van 14.00 tot 14.30 uur.


Fotovakschool

Fotografiestudenten van de Fotovakschool in Boxtel exposeren tijdens de Expo 2017 in de Walsmalerij III van CHV Noordkade in Veghel hun eindwerk. De tentoonstelling bestaat uit 22 fotoseries en elf portfolio's met daarin zeer gevarieerd werk. Karakteristieke portretten van jong en oud, beelden van krachtige vrouwen en een serie over de relatie tussen mens en dier zijn onderdeel van deze expositie. Ook worden feeërieke en abstracte foto's getoond, evenals landschappen, straatfotografie en beelden die je naar een andere werkelijkheid voeren. De foto's zijn zaterdag 24 juni van 17.00 tot 20.30 uur en zondag 25 juni van 11.00 tot 16.00 uur te bewonderen.