Afbeelding
Foto: Peter de Koning

VOLLEYBALTOERNOOI GROEIT UIT TOT DRIEDAAGS EVENEMENT

Plafond Beach Break nog niet in zicht

MARC CLEUTJENS

Durf te dromen. Dat zou het motto kunnen zijn van Jip van Krieken, de organisator van de achtste editie van Dijkhuizen Beach Break & MSB Beachvolleybal Toernooi, dat vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni in Boxtel wordt gehouden. Niet op de Markt, maar op het terrein bij eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg. Bijna tachtig teams gaan twee dagen volleyballen, de vrijdag- en zaterdagavond worden ingevuld met een uitgebreid muziekprogramma. ,,Op deze plek kunnen we écht iets neer gaan zetten..."

Niet minder dan vijftien grote vrachtwagens met zand van de firma MSB rijden in de loop van vrijdag het terrein bij De Oude Ketting op om tien volleybalvelden te kunnen inrichten. Daarop komen alle teams zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur in actie voor poulewedstrijden, kruisfinales en natuurlijk de allesbeslissende eindstrijd. Eerder deze week is al een begin gemaakt met de opbouw van een podium en acht pagodetenten en het plaatsen van meterslang hekwerk. ,,Als je nu ziet hoeveel ruimte we hier hebben, dan besef je pas hoe we uit ons jasje gegroeid waren op de Markt", zegt Van Krieken.

De organisator van de Beach Break, die werkzaam is bij Magic FX en dankbaar gebruik maakt van het grote netwerk van deze Boxtelse groeibriljant, kreeg enkele maanden geleden veel kritiek toen hij bekendmaakte dat het populaire volleybaltoernooi inclusief avondprogramma van het centrum naar de Bosscheweg ging verhuizen. Hij zou hartje Boxtel onder meer van een groot evenement beroven en daarmee het centrum schaden, zo werd gezegd. Van Krieken: ,,We zaten al enkele jaren aan de grens van onze mogelijkheden. Op de acht volleybalvelden op de Markt konden we niet meer teams plaatsen zonder het speelschema drastisch te wijzigen of wedstrijden in te korten. Onwenselijk."

NEE VERKOPEN

Van Krieken geeft aan dat hij kort na de stormachtige inschrijvingsperiode te vaak nee moest verkopen. ,,Daar komt bij dat de veiligheid op de Markt in het geding was. Rijd maar eens met vijftien grote zandwagens over de Markt waar ook mensen op terrasjes zitten en kinderen spelen." De organisator van de Beach Break vult aan dat er nog meer aan de hand was. ,,Ons evenement werd altijd gedragen door twee hoofdsponsors: Dijkhuizen en MSB. Daarnaast hebben we altijd veel steun gehad van William van Dinther van café 't Hart van Boxtel. Dankzij hen - en de veldsponsors - hebben we acht jaar iets moois neer kunnen zetten. Andere horecaondernemers liftten wel mee op het evenement, maar droegen veel minder bij."

Toen de Markt vorig jaar écht te klein was geworden en de zoektocht naar een nieuwe locatie op gang kwam, klopte Van Krieken ook bij Van Dinther aan. Die was intussen uitbater van De Oude Ketting. ,,Begrijp me goed, alles wat aan de Bosscheweg georganiseerd wordt, gebeurt onder regie van onze eigen stichting. Het is dus niet het feestje van De Oude Ketting, zoals soms wel eens smalend wordt gezegd. Het is de Dijkhuizen Beach Break & MSB Beachvolleybal Toernooi, op het terrein van De Oude Ketting." De horeca wordt verzorgd door meer partners dan alleen het team van Van Dinther. Onder hen is uitbater Kim Brusselers van eetcafé De Kerk aan de Oude Kerkstraat. In meerdere kraampjes wordt etenswaar aangeboden; ook is er ruimte voor een Corona Beach Bar.

TWEE DAGEN MUZIEK

Los van de honderden volleybalwedstrijden die in Van Kriekens speelschema staan, is er vanaf vrijdagavond veel meer te beleven op het evenement. ,,De roep om twee avonden vertier werd steeds luider en om die reden is gekozen voor een tweede muzikale avond op vrijdag waarmee we een andere doelgroep hopen te begroeten", legt de organisator uit. Hij heeft vrijdag van 19.00 uur tot middernacht onder meer de bands Liptease (bekend van Holland's Got Talent) en Royal Beat uitgenodigd en biedt de lokale deejay Mike van Dijk een plek op de bühne. De avond is gratis toegankelijk. Veel vips nemen deel aan de ondernemersborrel van werkgeversvereniging SPIN, die gelijktijdig op het terrein wordt gehouden. SPIN is dit jaar een van de partners van de Beach Break.

Zaterdagavond is ingeruimd voor bekende deejays, die vanaf 18.00 uur hun klanken over de menigte zullen uitstrooien. Op het podium - dat de geluidsboxen richt richting snelweg A2 - is plaats voor Tomcio, Mr. Belt & Wezol, La Fuente en Billy the Kit. Ook dit programma is gratis toegankelijk en eindigt rond middernacht, zodat het uitgaanspubliek aansluitend nog richting de Markt kan gaan.

Als het aan Van Krieken ligt, is het plafond van de Beach Break nog lang niet in zicht. ,,Om in de toekomst sterker te staan, is ons team uitgebreid. Ik droom graag en had eigenlijk dit jaar al grotere namen willen boeken. Wie? Nou Ilse DeLange stond op mijn verlanglijstje, maar daar was het nog iets te vroeg voor. Maar ik hoop dat we snel stappen kunnen zetten en een verdere sprong kunnen maken."

FOTO BOVEN: Het zaterdagavondprogramma van de Beach Break omvat optredens van bekende deejays, onder wie La Fuente en Billy The Kit. Vrijdagavond is ingeruimd voor de bands Liptease en Royal Beat. En overdag is het natuurlijk beachvolleybal dat de klok slaat... (Foto: Peter de Koning (2015).

Afbeelding