Afbeelding
Foto: Sander van Gils

EREBOOG MET BLUSWATER VOOR KAZERNE BREDERODEWEG

Brandweer herdenkt gevallen collega's

De Boxtelse brandweer stond zaterdag om klokslag twee uur 's middags stil bij haar omgekomen collega's. Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn dat er in heel Nederland 91. Voor de kazerne aan de Brederodeweg maakte het Boxtelse korps een ereboog met twee brandweerspuiten. In heel Nederland werden korpsen opgeroepen dat te doen.

De fatale brand in de Londense Grenfell Tower, waar brandweermensen met gevaar voor eigen leven mensen probeerden te helpen én de hevige bosbranden in Portugal waar brandweerlieden eveneens de vlammenzee trotseerden om levens te redden, liggen nog vers in het geheugen. Deze gebeurtenissen onderstrepen eens te meer wat voor waardevol werk brandweerlieden leveren. Zij stellen immers keer op keer hun leven in de waagschaal. De herdenking van de 91 brandweercollega's die zijn omgekomen tijdens hun werk, toont dat het beroep ook in Nederland niet zonder gevaar is.

Naast dat korpsen in het land een erehaag vormden met bluswater, vond zaterdag ook een landelijke herdenking bij het Nationaal Brandweermonument in Schaarsbergen plaats. Bij de brandweer werken bijna 28.000 mensen, van wie ruim 5.100 in loondienst zijn. De rest is vrijwilliger.

FOTO ONDER: Brandweermannen van de Boxtelse brandweer vormen een ereboog van bluswater om hun gevallen collega's te herdenken. (Foto: Sander van Gils).