Softbalvrouwen Ducks kloppen ook Zwijndrecht

De softbalvrouwen van Ducks hebben een week na de knappe zege op Neptunus in Rotterdam ook Zwijndrecht aan de zegekar gebonden. Met veel respect en ontzag voor deze sterke tegenstander startte de Boxtelse formatie aan een duel waarin de thuisploeg al in de eerste inning onder druk werd gezet. Iets dat vooraf misschien wel onmogelijk leek...

In de eerste inning werden al twee honkslagen geslagen door Janne de Haan en Evelien Gerrits. Hierdoor werd de thuisplaat bereikt en het eerste punt was een feit. Maar Ducks begon niet voor niets met respect voor Zwijndrecht; de gastvrouwen scoorden in hun eerste inning twee punten. Ook in de tweede inning werd een honkslag geslagen door de Boxtelse vrouwen; dit keer door Colette Wind. Tot scoren kwam Ducks niet; ook Zwijndrecht bleef op nul staan.

In de derde inning sloeg Rianne Boer een honkslag; een triple zelfs. Hierdoor kon Ducks weer een puntje pakken. Zwijndrecht zette hier een punt tegenover en dit bracht de tussenstand op 3-2 in het voordeel van de Zuid-Hollandse ploeg.

Hoewel Ducks tegen een achterstand aankeek, ontstond het gevoel dat er iets te halen viel in Zwijndrecht. In de vierde inning werden honkslagen genoteerd door Ilon van Gurp en Elke Mutsaards. Minstens zo belangrijk was de bal van Kirsten Yocarini. Zij bereikte weliswaar zelf niet het eerste honk, maar sloeg wel twee punten binnen. Zwijndrecht pakte in deze inning maar één puntje en zo werd de tussenstand in dit spannende duel 4-4.

STERK VELDWERK

Ducks wist dat de strijd nog niet gestreden was en begon steeds meer in zichzelf te geloven. Zo werden in de vijfde inning nog twee punten gescoord. Speelsters van Zwijndrecht konden dankzij het sterke veldwerk onder leiding van pitcher Inge van Geel niet over de thuisplaat komen en zo nam Ducks de leiding: 4-6. In de zesde inning sloeg Nikki van Nes een verre driehonkslag en bracht de stand hierdoor later op 4-7.

In de laatste inning breidde Ducks de voorsprong verder uit. Er werden weer twee punten gescoord. Zwijndrecht was twee keer succesvol maar kwam niet dichterbij. Zo won Ducks met 6-9. Alle Boxtelse softbalsters droegen bij aan de vierde overwinning op rij. De Boxtelse ploeg is daarmee een tegenstander om serieus rekening mee te houden. Beste slagvrouwen Ducks: Nikki van Nes, Colette Wind en Ilon van Gurp (.500).

Uitslag zaterdag 17 juni

Softbal sen.: Zwijndrecht - Ducks 1        6-9

Uitslag zondag 18 juni

Honkbal sen.: Ducks 2 – Panters        8-4

Programma zaterdag 24 juni

Honkbal asp.: Stags – Ducks 1        10.30

BeeBall Major: Ducks BM1 – Lions        11.00

Softbal U17: Vlaamse Liga – Ducks        12.00

Softbal U17: Vlaamse Liga – Ducks        14.00

Honkbal pup.: Ducks 1 – MULO        13.00

Softbal asp.: ROEF! – Ducks        15.00

Honkbal jun.: Cardinals – Ducks        16.00

Programma zondag 25 juni

Honkbal sen.: Stags – Ducks 1        14.30


Boxtel-Oost wint
met kruisboog
op Antoniusbleek

De zeventiende editie van de zomeravondcompetitie kruisboogschieten bij het gilde Sint-Antonius Abt in Liempde is vorige week afgesloten. Het eerste team uit de wijk Boxtel-Oost eindigde als eerste in de categorie viertallen, Martijn Adelaars won het individueel klassement op schietterrein Antoniusbleek aan de Oude Dijk.

Om de vriendschapsbanden met diverse verenigingen in Liempde te versterken, organiseerde het plaatselijke gilde Sint-Antonius Abt drie weken op rij op donderdag een zomeravondcompetitie voor viertallen en individuelen. Liefst veertien groepen met ruim zeventig personen namen deel. De prijswinnaars van het dag- en eindklassement kregen een trofee uitgereikt door gildekoning Jan van Vugt.

,,Mede door het fraaie weer is de kruisboogcompetitie voor mensen van buiten het gilde succesvol verlopen", meldde wedstrijdleider Kees van Loon. ,,Veel deelnemers hebben toegezegd om volgend jaar weer van de partij te zijn. Dat doet ons deugd."

EINDKLASSEMENT

Viertallen: 1. Boxtel-Oost; 2. Op naor d'Honderd 2; 3. DVG 1.

Individueel: 1. Martijn Adelaars; 2. Peter de Kroon; 3. Driek Termeer.

WINNAARS DAGKLASSEMENT

Viertallen: 1 juni Op naor d'Honderd 2; 8 juni, The Pink Lady's; 15 juni, Boxtel-Oost.

Individueel: 1 juni, Driek Termeer; 8 juni, Suzanne Welvaarts; 15 juni, Peter de Kroon.