Luc van Eijndhoven (15) kijkt met twee podiumplaatsen tevreden terug op het jeugd-NK van de KNZB. (Foto: Albert Stolwijk).
Luc van Eijndhoven (15) kijkt met twee podiumplaatsen tevreden terug op het jeugd-NK van de KNZB. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

SUCCESSEN OP JEUGDKAMPIOENSCHAP

Tweemaal brons op NK voor zwemmer Luc van Eijndhoven

Met twee bronzen medailles én de verbetering van een aantal persoonlijke records, kijkt zwemtalent Luc van Eijndhoven tevreden terug op zijn deelname aan het Nederlands kampioenschap voor jeugd en junioren. De Koninklijke Nederlandse Zwembond hield het NJJK van donderdag tot en met zondag in zwemstadion Pieter van den Hoogenband te Eindhoven.

Meteen op de openingsdag won Luc zijn eerste bronzen plak: op de 400 meter vrije slag. Diezelfde dag zwom hij ook de 100 meter rugslag. Een dag later kwam de Boxtelaar op de 100 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag in actie.

Op de 1.500 meter vrije slag, de langste afstand van het jeugd-NK, liet Luc zaterdagochtend dezelfde tijd noteren die hij onlangs klokte tijdens het Zuid-Nederlands kampioenschap en dat leverde hem zijn tweede bronzen medaille op. 's Middags volgde de kortste afstand: op de 50 meter vrije slag verbeterde Luc zijn persoonlijk record. Nu het NJJK erop zit, richt de Boxtelse zwemmer zich op het open-waterseizoen.

Luc van Eijndhoven (foto onder, Albert Stolwijk) maakt onderdeel uit van het Opleiding Centrum Talenten (OCT) van zwemvereniging De Warande te Oosterhout. De 15-jarige scholier van het Baanderherencollege kan dankzij de medewerking van zijn school vrijwel dagelijks trainen. Voor dag en dauw reist hij daarvoor naar Oosterhout.