Boxtel huldigt

525 kampioenen

in spiegeltent

Spiegeltent Bon Salon biedt zaterdag 24 juni vanaf 12.30 uur onderdak aan de jaarlijkse huldiging van alle Boxtelse kampioenen. De organisatie van de Dag der Kampioenen, die voor het eerst in handen is van Boxtel Vooruit, rekent op de komst van niet minder dan 525 succesvolle sporters, die in drie groepen worden ontvangen.

De Dag der Kampioenen werd vele jaren georganiseerd door de Boxtelse Sportraad, maar die besloot enkele maanden geleden te stoppen. De oud-bestuursleden Eric Peeters, Kees Bekers en Ad van Boxtel, aangevuld met Jan Staats van Boxtel Vooruit, hebben nu de regie. Ze rekenen vanwege de massale aanmelding van kampioenen op een bomvolle spiegeltent.

Niet alleen worden 525 kampioenen verwacht, ook veel ouders, grootouders, broertjes en zusjes zullen present zijn.

DRIE GROEPEN

Vanwege de grote belangstelling worden de kampioenen in drie groepen ontvangen. Om 12.30 uur begroet de organisatie de jeugd tot 10 jaar. dat zijn veelal de mini's en jongste pupillen. Om 14.30 uur worden de oudere pupillen en junioren gehuldigd, vanaf 16.30 uur zijn de senioren welkom.

Volgens organisator Staats hebben alle verenigingen inmiddels bericht gehad en is het verzoek om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.

De huldiging vindt plaats in aanwezigheid van sportwethouder Herman van Wanrooij. Hij zal alle kampioenen onderscheiden. Naast een oorkonde en een medaille krijgen alle sporters die gehuldigd worden een extra verrassing.

De presentatie van de Dag der Kampioenen is voor het eerst in handen van Kim van Ruremonde, Kübra Atalay en May Kuijken-Tang. De dertienjarige Kore van der Schoot reikt de extra verrassingen uit aan alle kampioenen.


Vogelmarkt Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 24 juni van 07.30 tot 11.00 uur de maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt bij de doelen van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom 2. Uitgezonderd zijn (sier)pluimvee, loopvogels en postduiven. Er wordt door de Nationale Voedsel- en Warenautoriteit streng gecontroleerd. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.