Afbeelding
Foto: Patrick Bunskoek

What's Up, Jasper?

'Blijf op het podium tot scène negen' en 'Wacht op het begin van het vissenliedje tijdens de terugdraai'. Het lijvige toneelscript van Jasper Bunskoek (12) uit Boxtel staat vol aantekeningen om zijn personage nóg beter uit de verf te laten komen. De jonge acteur speelt een grote rol in de musical 'De Blauwe Maansteen' die wordt opgevoerd in jongerencentrum Elzenburg in Vught. Jasper kruipt vier keer in de huid van een slechterik. In het sprookje portretteert hij namelijk de woordvoerder van de koningin van de Onderwereld...

Hoe is het om een slechterik te spelen? ,,Het kostuum dat ik draag, ziet er heel gaaf uit. Ik heb een leren broek en een soort helm met een heel grote punt. Het maakt me trouwens niet uit of ik een goed iemand of een slechterik moet spelen. Het is maar een rol. Ik vind het wél leuk dat ik heel veel tekst heb. Ik moet andere personages ook echt intimideren. Dat is grappig om te doen."

Vind je het lastig om veel tekst uit je hoofd te leren? ,,Nee hoor, dat gaat vanzelf. Ik oefen heel veel. Naast 'De Blauwe Maansteen' heb ik ook nog een hoofdrol in de schoolmusical 'Niet te filmen' van De Spelelier. Ik speel het personage van Appie Stroop. Ik moet voor allebei de musicals veel oefenen, dat is soms wél lastig."

Toneelspelen is dus echt wel 'jouw ding'? ,,Echt wel! Ik doe het al vier jaar. Ik zat in het koor tijdens de voorstelling 'Midzomernachtsdroom'. Daarna mocht ik meedoen in het ensemble van 'Peter Pan'. Ook had ik een bijrol in 'Alice in Wonderland' en nu heb ik zelfs een hoofdrol. Met toneelspelen kun je doen waar je zin in hebt en zijn wie je wil zijn. Je hebt er veel fantasie voor nodig en dat maakt het leuk. Dat er veel mensen in de zaal zitten, vind ik niet erg. Door alle lichten op het podium zie je ze toch niet..."

Wil je later ook toneelacteur worden? ,,Het allerliefste word ik cabaretier. Ik vind het leuk om mensen aan het lachen te maken."

Er zijn nog kaartjes te bestellen voor morgen, vrijdag 23 juni via www.onzemusical.nl.

FOTO RECHTS: Jasper Bunskoek (12) speelt een hoofdrol in de musical 'De Blauwe Maansteen' die wordt opgevoerd in de Elzenburg in Vught. (Foto: Patrick Bunskoek).