Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Sint-Joseph

aan de slag met

Nieuw Beekvliet

Woonstichting Sint-Joseph in Boxtel start in oktober met de ombouw van voormalig verzorgingshuis Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel naar veertig studio's voor cliënten van Kentalis. Dit is het eerste project van de Boxtelse woonstichtring in deze gemeente.

In het pand, nu nog eigendom van Zorggroep Elde, wonen voornamelijk bewoners uit voormalige rijksgebiedsdelen van het Koninkrijk der Nederlanden. Zij verhuizen straks naar een nieuwe locatie, namelijk het Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel. Na de verhuizing start Sint-Joseph met de ombouw.

Kentalis, dat bewoners met een beperking in horen en communiceren huisvest, huurt het pand Nieuw Beekvliet de komende tien jaar van de woonstichting. De cliënten van Kentalis wonen nu op locaties in Vught, Sint-Michielsgestel en Schijndel. Straks wonen zij samen onder één dak. Dit is volgens Sint-Joseph prettig voor hen en efficiënt voor het verlenen van zorg. Op dit moment moeten zij bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen delen.

Straks krijgt iedere bewoner een eigen appartement. Het pand is dan bovendien geschikt voor levensloopbestendig wonen. Ook zijn er mogelijkheden voor dag- en vrijetijdsbesteding en komt er in het gebouw een medische dienst.

POSITIEF

Vorige week informeerde Sint-Joseph omwonenden over de plannen. Medewerkers van Sint-Joseph, Kentalis, architecten van Snijders en Van Stekelenburg en aannemer Hendriks Coppelmans waren aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Bewoners reageerden volgens de woonstichting positief. Extra aandacht verdient volgens bewoners de ontsluiting van het gebouw en parkeren.

De werkzaamheden starten medio oktober. Oplevering vindt naar verwachting plaats in het van begin 2018.


40, 70 of 100
kilometer tijdens
Essche Fietsdag

Een fietsevenement waarbij de opbrengst bestemd is voor vier lokale goede doelen: dat is de Essche Fietsdag. Zondag 25 juni staat de 29e editie van de sportieve activiteit op het programma. Deelnemers kunnen kiezen uit de gezinstocht (40 kilometer), vrijetijdstocht (70 kilometer) of toertocht (100 kilometer).

Organisator Theo van Roosmalen kiest jaarlijks voor routes met rustige wegen en veel natuurschoon. Zo voert de tocht over 40 kilometer via Halder en Sint-Michielsgestel naar het buitengebied van Den Dungen en Wijboschbroek naar de pauzeplek: De Schaapskooi aan de Martemanshurk in Schijndel. Vervolgens keren de deelnemers via Gemonde weer terug naar Esch. Fietsers die kiezen voor de routes over 70 of 100 kilometer gaan via Olland en Eerde naar Schijndel om vervolgens via Heeswijk, de Kilsdonkse Molen, Vinkel en Middelrode weer in Esch te eindigen.

Fietsers die willen deelnemen aan de gezinstocht kunnen tussen 09.00 en 13.00 uur vertrekken, terwijl de vrijetijdstocht tussen 08.00 en 12.00 uur start. Vertrektijden voor de toertocht liggen tussen 08.00 en 10.30 uur.

De inschrijfkosten bedragen 4 euro; kinderen tot 12 jaar kunnen gratis meedoen. De opbrengst van de Essche Fietsdag gaat naar de jeugdafdelingen van fanfare Sint-Willibrordus en stichting De Oggelvorsen, bouwdorp Jesch en korfbalvereniging Tovido. Meer informatie: www.eschweb.nl/esschefietsdag.