Koen de Kort in 2002, aan de vooravond van de overstap van de opleidingsploeg van Rabobank naar de Spaanse formatie Liberty-Seguros. Vrijdag 24 juni verschijnt het boek 'Renner met rede' over de carrière van de Liempdenaar. (Foto: Gerard Schalkx).
Koen de Kort in 2002, aan de vooravond van de overstap van de opleidingsploeg van Rabobank naar de Spaanse formatie Liberty-Seguros. Vrijdag 24 juni verschijnt het boek 'Renner met rede' over de carrière van de Liempdenaar. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Tour de France inspireerde Koen de Kort

'Renner met rede. Wielrennen volgens Koen de Kort'. Dat is de titel van het boek dat journalist Thomas Sijtsma morgen, vrijdag 23 juni presenteert in Utrecht. De 176 pagina's tellende publicatie vertelt het verhaal van de carrière van de Liempdse wielrenner Koen de Kort.

De doorkomst van de Tour de France in Liempde in 1996 inspireerde Kort om te gaan wielrennen. Hij ging fietsen voor de opleidingsploeg van Rabobank en won in 2004 Parijs-Roubaix voor beloften. Nadien fietste hij bij veel aansprekende teams, variërend van Liberty-Seguros tot Giant-Alpecin. Dit seizoen komt de Liempdenaar uit voor Trek-Segafredo en maakt hij zich op voor zijn zesde deelname aan de Tour de France. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel. (Foto Gerard Schalkx, 2003).