Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DOBEY GAAT VERDER ALS DIERENSPECIAALZAAK BOXTEL

'Meer aandacht voor voedingsadvies'

LONNEKE HOONDERT

Vorig jaar vierde dierenwinkel Dobey in winkelcentrum Oosterhof haar vijftienjarig bestaan. Franchisenemer Hans van Erp plakt daar graag nóg eens evenzoveel jaren aan vast. Maar dan wél als eigenaar van Dierenspeciaalzaak Boxtel. De dierenliefhebber besloot recent zelfstandig verder te gaan en dáár hoort natuurlijk een nieuwe naam, nieuwe look en een nieuw kassasysteem bij. ,,Maar verder verandert er helemaal niets."

De winkel in Boxtel-Oost is niet alleen een plek waar je het juiste voer voor je hond kunt kopen of een aquarium kunt aanschaffen. Het is óók uitgegroeid tot een plek waar je naartoe kunt als je advies wilt over voeding of het gedrag van je dier en de stap naar de dierenarts er nog nét een te ver is.

Franchiseketen Dobey besloot dit jaar in zee te gaan met Faunaland. Hoewel Van Erp met veel plezier onder de vlag van Dobey werkte, was dit hét moment om zelfstandig verder te gaan. ,,Ik doe al vijftien jaar zaken met dezelfde leveranciers en wilde een andere richting op dan het hoofdkantoor", vertelt hij. ,,Ik wil me onderscheiden door mensen te voorzien van het nodige advies en begeleiding bij voeding. Bijvoorbeeld op het gebied van specialistische voeding voor huid, vacht, tanden en overgewicht."

Slechts één nieuwe naam dekt de lading. ,,Dobey gaat verder als Dierenspeciaalzaak Boxtel. Ik kon van alles verzinnen, maar uiteindelijk is deze naam het meest passend voor wat we doen", vindt Van Erp. ,,De laatste jaren hebben we ons toch al heel erg gericht op voedingsadvies, dus er verandert eigenlijk weinig. Klanten zullen dezelfde gezichten zien in de winkel en ook de klantenkaart en het spaarsysteem blijven ongewijzigd."

FOTO ONDER: Kristel van Oerle, Dominique Saris, eigenaar Hans van Erp, Alma Mandigers en Sjannie Smulders (v.l.n.r) vormen het gezicht van Dierenspeciaalzaak Boxtel. (Foto: Peter de Koning).