Judith Terlouw poseert met singer-songwriter Darius Rucker. De Liempdse overhandigde een cheque aan de muzikant, die zich inzet voor het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis. (Foto: Arjan Terlouw).
Judith Terlouw poseert met singer-songwriter Darius Rucker. De Liempdse overhandigde een cheque aan de muzikant, die zich inzet voor het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis. (Foto: Arjan Terlouw). Foto: Arjan Terlouw

LIEMPDSE CHEQUE VOOR KINDERZIEKENHUIS IN MEMPHIS

Cupcakes helpen actie Darius Rucker

Mede-eigenaresse Judith Terlouw van kinderdagverblijf 't Zonnetje in Liempde heeft deze week een cheque uitgereikt aan de Amerikaanse singer-songwriter Darius Rucker. De bekende Amerikaanse muzikant is ambassadeur van het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis.

De cheque ter waarde van 1.181,14 dollar komt bij het bedrag dat Darius Rucker al eerder bij elkaar speelde, onder meer tijdens benefietconcerten in Nashville. In het verleden haalde hij al ruim 800.000 dollar op ten bate van het kinderziekenhuis.

Terlouw ondernam met alle kinderen van 't Zonnetje meerdere activiteiten om geld in het laatje te brengen voor St. Jude Children's Research Hospital. Zo werden op initiatief van de drie broers Pim, Gijs en Cas cupcakes gebakken. De jongens vertelden daar enkele weken geleden over in de jeugdrubriek What's Up in Brabants Centrum.

Volgens Terlouw, die momenteel met echtgenoot Arjan een muzikale rondreis maakt door de Verenigde Staten en daarbij meerdere artiesten bezoekt, krijgen de kinderen van 't Zonnetje binnenkort een persoonlijk bedankje van het St. Jude Children's Research Hospital.

GRAMMY AWARD

Darius Rucker (1966) was als zanger en frontman verbonden aan de bekende Amerikaanse band Hootie & The Blowfish, een band die ontstond in South Carolina en onder meer een Grammy Award won. Zes hits drongen door tot de Top 100 van Billboard. Inmiddels heeft de muzikant een lange solocarrière achter de rug en toert hij regelmatig door de Verenigde Staten. Bijzonder was zijn optredens tijdens de honderdste editie van de Indianapolis 500, een wereldberoemde autorace waar de zanger het Amerikaans volkslied mocht zingen.

Judith en Arjan Terlouw zijn fans van Darius Rucker en waren recent bij een concert in Nashville. Bij die gelegenheid werd ook de cheque voor het St. Jude Children's Research Hospital uitgereikt.