Afbeelding
Foto: Peter de Koning

AVONDVIERDAAGSE BOXTEL BELEEFT ZONNIGE 46E EDITIE

Wandelen, snoepen, kletsen... wandelen

Dit is het eerste couplet

Ik heb een potje met vet

Al op de tafel gezet

Ik heb een potje, potje, potje, potje vet

Al op de tafel gezet

LINDA VAN DE WIEL

Het was dinsdagavond volle bak op het schoolplein van het Jacob-Roelandslyceum. Ruim 2.200 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de 46e editie van de Boxtelse avondvierdaagse die traditiegetrouw wordt georganiseerd door wandelsportvereniging De Keistampers. Het schoolplein was niet alleen vol maar ook bont gekleurd. Kinderen in groene, rode, blauwe en oranje shirts sierden het vertrekpunt. En aan vele lachende gezichten was overduidelijk te zien: de wandelaars hadden er zin in!

Op klokslag zes uur ging dinsdagavond de tien kilometer van start, vijftien minuten later vertrokken de wandelaars van de vijf kilometer. Al meteen werden de lopers opgewacht door Ronald de Jong, eigenaar van supermarkt Albert Heijn, en een collega. Samen deelden ze appels uit aan de vele wandelaars. En die vielen goed in de smaak.

De gezellige sfeer waar de Boxtelse avondvierdaagse om bekend staat, zat er vanaf het begin van dag één goed in. Er werden bekende - 'Ik heb een potje met vet' en 'Leve de zeppelin' - en onbekende liedjes gezongen. Langs de route stonden een accordeonist en de muzikanten van de Boxtel City Band die onder luid applaus van de deelnemers musiceerden.

De rustplaats was ingericht aan De Volder waar 't Herriemenieke' onder belangstelling van de rustende wandelaars speelde. De negenjarige Rob Hermans van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel was één van de belangstellende luisteraars. Hij zat samen met een aantal schoolgenootjes te genieten van de muziek. ,,Ik vind wandelen erg leuk en heb al vaak meegedaan. Hoe vaak? Dat weet ik niet meer precies", lachte hij.

Sem van Schijndel (10) van De Vorsenpoel wist nog precies te vertellen hoe vaak zij heeft meegelopen. ,,Dit jaar doe ik voor de zesde keer mee. Wat ik het leukste van de avondvierdaagse vind, is dat ik aan het einde snoep krijg..."

KLETSEN

De routes van dit jaar zijn deels veranderd. Dinsdag trokken de wandelaars langs de Dommel in Oost, waar een kleurige sliert wandelaars zichtbaar was. Het lukte niet alle scholen de wandelaars bij elkaar te houden, waardoor er soms groepjes kinderen, al dan niet hinderlijk, tussen complete groepen doorliepen. Dit kan wellicht een aandachtspunt voor komende edities zijn.

Verder is het vooral een feestje om mee te lopen met de avondvierdaagse. Liv van de Langenberg van de Sint-Petrusschool was het hiermee roerend eens. ,,Ik loop dit jaar voor de vierde keer mee. Ik vind het leuk om kinderen van andere scholen te zien en met hen te kletsen. Ook vind het leuk om snoep te eten én is het heel bijzonder dat we het ons hele gezin meelopen: papa, mama, mijn zusjes Lois en Kez en ik."

Morgen, vrijdag 16 juni, is alweer de laatste dag van de avondvierdaagse en zullen de wandelaars onder grote belangstelling samenkomen op de Markt waar de school met de meeste deelnemers én de meest verkeersveilige school bekendgemaakt worden. Wethouder Herman van Wanrooij zal de prijsuitreiking verrichten.

FOTO BOVEN: Supermarkt Albert Heijn deelde dinsdagavond bij het startpunt van de 46e avondvierdaagse in Boxtel appels uit. Ruim 2.200 wandelaars doen dit jaar mee aan het evenement. (Foto's: Peter de Koning).

Meedoen aan de wandelvierdaagse is plezier maken, elke avond weer. Dat laten deze meiden uitbundig zien... (Foto: Peter de Koning).
Afbeelding