Ouderen welkom in de spiegeltent tijdens 50+ Fair

Samenwerken doe je niet alleen. Met die insteek benaderde de stichting Ouderen in Regie tientallen lokale organisaties om op zaterdag 17 juni tijdens de gratis toegankelijke 50+ Fair uitleg te komen geven over de thema's wonen, zorg en welzijn. Belangstellenden zijn tussen 11.00 en 18.00 uur welkom in kasteelpark Stapelen.

Veel organisaties staan met een kraampje in en om de spiegeltent, namelijk ContourdeTwern, Dijkhuizen Elektrotechniek, Zorggroep Elde, Medicura, NaasteBuur, GGD, Heartsafe Boxtel, Hobby Centrum Boxtel, Buurtsport Boxtel, Fysio-Team, Het Comfort, Vivent, WensAmbulance Brabant, Zilverexpres Boxtel, SeniorWeb, Senior Service, Talent Factory, VanderAa Accordeons, CareLes, politie Team Meierij, BinBoxtel, Maguy Yoga, sKin, Verhoeven Hoorcomfort, Korthout Sanitair Tegels, woonstichting Sint-Joseph, de Rabobank, Standby Thuiszorg en Buurthulp Lennisheuvel. Ook aan een sportieve afwisseling is gedacht. Zo wordt op drie momenten in het kasteelpark (vanaf 11.30, 13.00 en 15.00 uur) een sportief halfuur verzorgd door Buurtsport Boxtel. Margareth Luijkx van Maguy Yoga houdt om 14.15 uur een yogasessie.

OPTREDENS

Bezoekers kunnen bovendien ook genieten van muzikale optredens, onder meer door Willem den Brabander, Jan van der Heijden, Talent Factory, popkoor JukeBOX en het duo Luce en Frans.

PENDELDIENST

Voor mensen die minder mobiel zijn, is er een pendeldienst tijdens de 50+ Fair met opstappunten bij het NS-station, Simeonshof en de Zwaanse Brug. Kijk voor het volledige programma op de website www.oudereninregie.nl.

Stichting Ouderen in Regie is een burgerinitiatief voor alle senioren in de gemeente Boxtel die de regie op het gebied van wonen, zorg en welzijn bij deze doelgroep wil behouden, onder meer door ondersteuning en advies. Hierbij is de burger zelf verantwoordelijk en actief betrokken bij alles wat het initiatief doet. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van kennis en vaardigheden van de senioren om tot goede resultaten te komen.