Wijkplatform wil verbinden in spiegeltent

,,In gesprek met anderen ontstaan vaak mooie, grote of kleine ideeën om de plek waar je woont nog leuker te maken", aldus wijkplatform Centrum-Breukelen. De bestuursleden nodigen wijkbewoners om deze reden op maandag 19 juni uit in spiegeltent Bon Salon voor de jaarlijkse bijeenkomst vanaf 19.30 uur.

Onder het genot van een borrel informatie, tips en inspiratie uitwisselen met andere wijkbewoners. Dat zijn volgens het bestuur van Centrum-Breukelen genoeg ingrediënten om samen een stap te zetten om de wijk meer tot leven te brengen. ,,Of het nu gaat om goede speelvoorzieningen, de schone straat, samenzijn of veiligheid: de leefbaarheid wordt erdoor beïnvloed", aldus bestuursleden Fons van Heesch, Marjolein Steegs, Thea van der Struijk, Debbie Edwarts en Bernadette Bekkers. Vragen als 'wat zou het voor jou nog leuker maken in de straat' en 'waar zou jij blij van worden' staan tijdens de avond centraal. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mailadres wijk.centrumbreukelen@gmail.com of bij een van de bestuursleden.

Boxtel

Workshop mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg organiseert op maandag 19 juni van 13.30 tot 15.00 uur de gratis toegankelijke workshop 'Samen redzaam' in Sint-Ursula aan de Baroniestraat te Boxtel. Tijdens de eendaagse cursus wordt gesproken over hoe mantelzorgers geholpen kunnen worden hun draagkracht en -last in evenwicht te houden en vraagverlegenheid te overwinnen. De workshop is bedoeld voor thuiszorgmedewerkers, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners van huisartsen en ieder die beroepsmatig te maken heeft met mantelzorgers in de thuissituatie. Belangstellenden kunnen zich opgeven via mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl of tel. (0411) 65 58 99.