Afbeelding
Foto:

ACTIVITEITEN VOOR JONG EN OUD OP ZONDAG 18 JUNI

Open dag bij bioboerderij De Schoffel

Om zelf te ervaren wat biologisch boeren zo uniek maakt, wordt in het weekend van 17 en 18 juni het evenement Lekker naar de BioBoer georganiseerd. In Lennisheuvel opent biologische boerderij De Schoffel aan de Mijlstraat 34 de deuren.

Kijken, ruiken, proeven: dat is op 18 juni allemaal mogelijk bij De Schoffel van de familie Van Esch. Zij toont het publiek wat er komt kijken bij het zaaien, planten, verzorgen en oogsten van groenten. Bovendien staan er bijenkasten op het terrein en beschikt De Schoffel over een zonne-energiesysteem met honderden zonnepanelen.

De boerderij werkt sinds 1992 biologisch en is 25 jaar gecertificeerd met het keurmerk van stichting SKAL, die namens het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie toezicht houdt op de biologische productie.

Tijdens de open dag worden rondleidingen verzorgd en is er een proeverij. Daarnaast is de boerderijwinkel geopend, waar allerlei biologische levensmiddelen worden verkocht, zoals groenten en fruit, sojaproducten, vlees, zuivel en brood. Mensen kunnen ook op het terras genieten van een hapje en drankje. Voor de jeugd is er een speurtocht, kleur- en knutselactiviteit en speeltoestellen.

Kijk voor meer informatie op www.deschoffel.nl.

FOTO ONDER: De familie Van Esch heet het publiek op zondag 18 juni van 10.00 tot 16.00 uur welkom bij biologische boerderij De Schoffel aan de Mijlstraat in Lennisheuvel. (Foto: De Schoffel).


Ierse sessie

Bed & breakfast In Den Boogert aan de Oude Boomgaard 3 in Boxtel wordt zondag 18 juni van 13.30 tot 16.30 uur een zogeheten Ierse sessie gehouden. Mensen die instrumenten bespelen én zangers zijn welkom om mee te jammen. Alleen luisteren is natuurlijk ook mogelijk. Meer weten? Kijk op www.iersesessie.nl.