Afbeelding
Foto:

Ook geld voor wandeltuin Liduina en hulp in Wit-Rusland

Lions-cheque voor vrijwilligers Nabij

Lions Club Boxtel Belles Amies heeft een uitstekend jaar achter de rug. De activiteiten voor goede doelen liepen als een trein en nooit eerder haalde de club zoveel sponsorgeld binnen. Het mooie resultaat van dit succes werd maandagavond uitgereikt in restaurant Plein2: drie cheques voor drie goede doelen.

Namens stichting Nabij, die zich inzet voor mensen in hun laatste levensfase, namen Theo Veldboer en Charlotte de Windt-de Reeper een cheque in ontvangst van 9.000 euro. ,,Een prachtig bedrag dat we gaan steken in de kennis en kunde van onze vrijwilligers. Denk daarbij aan extra scholing en thema-avonden", vertelde Veldboer. Hij prees de Lions om hun enthousiasme, inspiratie en samenwerking. Charlotte vulde hem aan: ,,Steeds meer mensen in deze regio kennen de Stichting Nabij. Maar die bekendheid mag nog veel groter. Met deze bijdrage van de Lions gaan we daaraan werken."

Zorggroep Elde ontving 4.500 euro voor de aanleg van een wandeltuin bij verpleeghuis Liduina. Jef Mol, directeur Zorg, Wonen en Behandeling nam de cheque graag in ontvangst. ,,Studenten van Helicon hebben het complete bestek gemaakt: ontwerp, beplantingsplan en begroting", zei hij. ,,Met dit bestek in de hand blijken bedrijven uit de regio snel bereid om ons te sponsoren met allerlei materialen. Het werk start komende zomer. Alle seinen staan op groen, de toestemming van het waterschap en de gemeente is binnen."

Wim Ketelaars en Thieu Dollevoet van Stichting Vrienden van Belapdi ontvingen 1.000 euro van de Lions. Deze stichting zet zich in voor dagopvang voor jeugdigen met een beperking in Wit-Rusland. De stichting bestaat sinds 2000 en werkt ook samen met stichting Weeshuizen Belarus van de Boxtelse Ria Schraverus.

De cheques zijn het resultaat van een succesvolle reeks activiteiten door de Lions. Meest in het oog springend waren de zonovergoten Proeftuin op 9 april bij SintLucas en het nieuwe winterse openluchtfestival Gluhw! op 28 januari bij eetcafé De Oude Ketting. Gluhw! Krijgt een vervolg op 20 januari 2018.

OP DE FOTO: Links Thieu Dollevoet en Wim Ketelaars (Stg. Vrienden van Belapdi) met tussen hen in Marjo van Groeningen (Lions). In het midden Jef Mol (Zorggroep Elde) en rechts Theo Veldboer en Charlotte de Windtde Reeper (Stg. Nabij). (Foto: Peter de Koning).