Zesde plek op NK voor wielrenner Andries Knapen

Hij had zondag graag wakker willen worden in de rood-wit-blauwe trui, maar het Nederlands kampioenschap wielrennen verliep iets anders voor Andries Knapen. De 8-jarige jongen uit Esch eindigde op een mooie zesde plek in Amersfoort.

De eerste twee rondes reed Andries op kop. Daarna zakte hij langzaam terug, maar wist toch als zesde te finishen. ,,Hij is super trots op zijn zesde plaats", laat zijn moeder Chantal weten. ,,Hij kreeg een mooie beker. Die moest maandag mee naar school..."

FOTO ONDER: Andries (derde van links) eindigde zaterdag als zesde op het NK in Amersfoort in de categorie 1 voor jongens. (Foto: Chantal Knapen).

Medailles voor zwemmer Teye

Liefst vier gouden, een zilveren en een bronzen medaille won Teye Chan (12) uit Esch bij de Brabantse zwemkampioenschappen. Die werden afgelopen weekeinde gehouden in Oss.

Teye zwemt bij zwemvereniging Dommelbaarzen in Vught en komt uit in de categorie minioren 6. Hij won goud op de 100 meter vrije slag, 100 meter vlinderslag, 100 meter schoolslag en de estafette. Zilver was er voor de 200 meter wisselslag en brons op de 400 meter vrije slag. Zondag 2 juli neemt Teye deel aan het Nederlands kampioenschap.