Afbeelding
Foto: Hans Verberk

SEIZOENSAFSLUITING VOETBALCLUB

ODC-jeugd leeft zich uit op zonnige Ducky Day

Voetbalclub ODC hield afgelopen zaterdag de jaarlijkse Ducky Day. De Kidsclub trainde 's ochtends op het hoofdveld en leefde zich daarna uit op diverse springtoestellen. 's Middags kwamen de D-, E- en F-pupillen in actie. De wisselbokaal van de penaltywedstrijd werd gewonnen door Rob van Stekelenburg. Clubmascotte Ducky nam natuurlijk óók een kijkje.

Ducky zwaaide de leden van de Kidsclub uit terwijl de mini's wedstrijdjes speelden. ,,Er werd natuurlijk fanatiek gevoetbald, maar deze ene keer zijn de spelletjes bijna leuker om te doen", grinnikt Wendy de Haan, een van de organisatoren van Ducky Day. Nieuw dit jaar was voetbalsjoelen en schieten in afvalcontainers.

'LANDENTEAMS'

Tijdens het middagprogramma kwam de D-, E- en F-jeugd in actie. Ook hier werd fanatiek gevoetbald door de diverse 'landenteams'. Per leeftijdscategorie werd het winnende land beloond met een mooie Ducky-beker. ,,Natuurlijk is en blijft de strijd om de penaltybokaal het hoogtepunt van de middag", aldus De Haan. Bij de F-jes was Niels Vermeer de sterkste, bij de E-tjes Jens Kuyten. De beste D-speler bleek Rob van Stekelenburg; hij ontving na een spannende finale de grote wisselbokaal uit handen van Ducky.

FOTO BOVEN: Vooral de buikschuifbaan was favoriet tijdens Ducky Day. (Foto: Hans Verberk).


Vruchtbaar weekend voor turnsters Tabitta

Shadé van Oorschot van gymnastiekvereniging Tabitta uit Boxtel heeft zondag haar eerste interland geturnd. Ze werd zevende in het eindklassement. Ook deden jeugdleden van instap N1 en Divisie 1 dit weekeinde mee aan het Nederlands kampioenschap in Duiven. Daar vonden ook de laatste plaatsingswedstrijden voor de topsportfinales in evenementenhal Ahoy in Rotterdam plaats. Tabitta wist weer enkele tickets te verzilveren.

Shadé turnde zondag op uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie haar eerste interland. Ze kwam met nog zeven andere Nederlandse jeugdturners (allemaal rond de 12 jaar oud) uit op de Flanders International Team Challenge. Tijdens de wedstrijd liet Shadé zien dat ze niet voor niets twintig uur per week traint in de hal van Tabitta. Met name op de vloer steeg ze boven zichzelf uit en belandde ze op de tweede plaats. Met het team eindigde ze op een vijfde plaats. Individueel werd ze zevende in het eindklassement.

NK DUIVEN

Het Nederlands kampioenschap turnen voor instap N1 en Divisie 1 vond dit weekeinde in Duiven plaats. De deelne-


mende turnsters van Tabitta hadden zich al tijdens de landelijke voorwedstrijden geplaatst. Zij behoren tot de 36 beste turnsters van het land. Lizzy Stolwijk (9) en Imke Schellekens (8) kwamen uit in de categorie voor de allerjongste gymnasten en turnden hun eerste NK. Lizzy eindigde op de veertiende plaats en Imke op de twintigste. Samen waren ze goed voor een puntentotaal van 51. Lizzy mocht op zondag ook aantreden voor de vloerfinale. Ze werd zevende.

Celeste Canaan, Donna van Wijgerden en Lieve van der Zijde kwamen in actie bij Divisie 1. Celeste turnde haar beste wedstrijd van het seizoen. Op brug en balk behaalde ze de vijfde plaats en ook In de einduitslag mag ze zeer trots zijn met haar vijfde plaats allround.

Het turnseizoen stond bij Donna in het teken van aaneengesloten fysieke tegenslagen. Ze herstelt nu nog van een hamstringblessure. Tóch wist ze een ticket voor het NK te verdienen met een dertiende plaats allround. Op de vloer deed de turnster haar sprongen en combinaties met haar minder lenige been. Zo behaalde ze de vijfde plaats.

Lieve promoveerde dit jaar van N3 naar Divisie 1 en heeft een enorme groei doorgemaakt. Ze liet allerlei nieuwe elementen zien tijdens het NK. Op sprong en brug scoorde ze prima waardoor ze uiteindelijk eindigde op de zestiende plaats allround.

AHOY-TICKETS

Tegelijkertijd met het NK vonden zondag ook de laatste plaatsingswedstrijden voor de topsportfinales in Ahoy in Duiven plaats. Naast allround tickets konden er door de jeugd ook plaatsen verdiend worden voor de toestelfinales.

Sam Sieben turnde allround een prachtige wedstrijd die beloond werd met een zilveren plak op het erepodium. Ook mag ze naar de toestelfinales brug, balk en vloer in Ahoy. Mijke Jansen eindigde op de vierde plaats in het landelijke klassement en pakte een ticket voor de toestelfinales sprong en brug. Fenne van Haaren werd vijfde. Ze scoorde het hoogste cijfer op brug en mag daarom deelnemen aan de brugfinale in Ahoy. Floor de Wolf revalideert van een blessure en moest als enige N1 lid nog een allround ticket bemachtigen. Ze werd achtste en sluit in Ahoy aan bij haar teammaatjes.

Yuna van de Wiel en Nienke Langenhuizen kwamen in actie bij de bovenbouw in de Eredivisie. Yuna verraste omdat ze een tussenjaar heeft genomen om ervaring op te doen en te promoveren naar Divisie 1. Toch wist ze naast een vierde plaats op vloer óók een ticket voor Ahoy te bemachtigen. Nienke is lang geblesseerd geweest. Met 46.55 punten behaalde ze de hoogste score in het juniorveld van de Eredivisie.