Honkballer Max Denteneer van Ducks is op weg naar honk drie. Zijn ploeg trok de winst in sportpark Den Wielakker naar zich toe. (Foto: Hans Verberk).
Honkballer Max Denteneer van Ducks is op weg naar honk drie. Zijn ploeg trok de winst in sportpark Den Wielakker naar zich toe. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VROUWEN KLOPPEN NEPTUNUS, MANNEN VERSLAAN STARLIGHTS

Winst voor honk- en softballers Ducks

De softbalsters van Ducks uit Boxtel hebben zondag een prima 9-5 zege geboekt op Neptunus in Rotterdam. De honkballens kwamen thuis in sportpark Den Wielakker in actie tegen Starlights uit Schijndel en wonnen deze derby met 8-2.

Hoewel Neptunus nog weinig punten had behaald, is het altijd een opponent om rekening mee te houden. Ducks heeft het vaak lastig tegen de Rotterdamse vrouwen. Vanwege de prima resultaten die eerder dit seizoen werden geboekt, was er voldoende vertrouwen in een goed resultaat. Meteen in de eerste inning zette de Boxtelse formatie druk. Zes speelsters kwamen aan slag, maar die kwamen niet tot scoren. Neptunus kwam met liefst zeven speelsters aan slag en bracht de stand op 2-0.

In de tweede inning kwam Ducks op dreef. Colette Wind sloeg een prachtige driehonkslag en ook Janne de Haan, Nikki van Nes en Evelien Gerrits sloegen honkslagen. Hieruit scoorden de Boxtelse softbalers viermaal: 2-4. Neptunus hiel de schade beperkt en kwam op 4-4 in de gelijkmakende slagbeurt.

In de vijfde inning bleek dat Ducks echt

BBO volley

Uitslagen dinsdag 13 juni

EERSTE KLASSE

2e Glas: DaNie - VanderlandeNetnie        2-1

Effe Tikke - Veldsink De Lind        1-2

NulVier - FAC Hypotheken        0-3

Oude Ballen - Xieoe Meubel Idee        3-0

TWEEDE KLASSE

Erfgoed Brabant - Fireballs        1-2

Van Olphen - Hart van Boxtel        3-0

The Brain quizzen - Fassbender auto's        0-3

Arie's - Burned Volleybal        1-2

DERDE KLASSE

Brabant Sports - Jesse v.d. Sande        0-3

Clic Visuals - Unlimited        1-2

Becoloth - Van Oirschot RVS        2-1

VOF cs. - Als Voorheen 2a        2-1

VIERDE KLASSE

Jan van Erp - Magic X        3-0

Tojato Industries - Baldadig        3-0

Bonyxblok - Arteway        0-3

VCH Schijndel - Zonder Naam        0-3

Programma dinsdag 20 juni

EERSTE KLASSE

Oude Ballen - FAC Hypotheken        19.30

2e Glas: DaNie - NulVier        20.30

Xieoe Meubel Idee- VanderlandeNetnie        21.30

Effe Tikke - Discovloerboxtel/Fustje        22.30

TWEEDE KLASSE

Arie's - Fassbender Auto's        19.30

Erfgoed Brabant - The Brain quizzen        20.30

Burned Volleybal - Fireballs        21.30

Van Olphen - Hoppenbrouwers        22.30

DERDE KLASSE

VOF cs. - Van Oirschot        19.30

Brabant Sports - Becoloth        20.30

Als Voorheen 2a - Jesse v.d. Sande        21.30

Clic Visuals - Smit & Dorlas        22.30

VIERDE KLASSE

VCH Schijndel - Arteway        19.30

Jan van Erp - Bonyxblok        20.30

Zonder Naam - Magic X        21.30

Tojato Industries - De Braken        22.30

voor de winst ging en werden meer honkslagen geslagen. Dit keer weer door Wind maar ook door Elke Mutsaards. Ook Van Nes en Gerrits boekten succes. Dit leverde vijf punten op en zo kwam de overwinning, met nog twee innings te gaan, dichterbij: 4-9. Neptunus bracht de eindstand in de zesde inning op 5-9.

Ducks speelde in Rotterdam niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend sterk. De Boxtelse formatie heeft nu drie opeenvolgende zeges geboekt en klimt flink op de ranglijst. Met nog drie wedstrijden op het programma voor de zomerstop, kan in ieder geval nu al met trots worden terug gekeken op de afgelopen wedstrijden.

Beste slagvrouw bij Ducks was Nikki van Nes.

OUDE BEKENDE

De honkballers van Ducks troffen in Den Wielakker een oude bekende: Starlights uit Schijndel. De gasten konden bogen op een reeks goede resultaten terwijl de thuisploeg na een reeks nederlagen was gebrand op winst. Startend werper Jeroen van Nes moest namens Ducks meteen een honkslag incasseren op een goed neergelegde stootslag van Erwin Schouten, die vervolgens door het slagwerk van Starlights kon scoren: 0-1.

De Boxtelaren lieten er echter geen gras over groeien. Rogelio Cicilia trok te score meteen gelijk. Van Nes vervulde daarna zijn taak met verve; hij liet geen enkele honkloper toe in de daaropvolgende inning. Ducks putte kracht uit het werk van Van Nes en kwam tot vier honkslagen van Mike de Ruijter en Cicilia. De Boxtelse werper continueerde zijn sterke spel en zette zonder moeite de Schijndelse slagploeg opzij.

Ducks scoorde in de derde inning nogmaals door een honkslag van rechtsvelder Kees van Dooremalen en kwam op 6-1. Van Nes toonde zich sterk en stuurde de slagmannen van Starlights keer op keer terug naar de dug-out. Ducks bleef honkslagen slaan maar kon deze niet verzilveren met punten waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

In de vijfde inning werd er gekapitaliseerd op een honkslag van De Ruijter en kwam Van Dooremalen tot scoren. Toen de zesde inning begon, verloor de werper even zijn concentratie en werd de Boxtelse formatie ruw wakker geschud. Aangewezen slagman Sjors Gevers sloeg een verre homerun om de stand naar 7-2 te tillen. Ducks herpakte zich snel en besliuste het duel in de achtste inning met een verre homerun van Remco van Nistelrooij: 8-2.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Remco van Nistelrooij met 2 uit 4.

Uitslagen zaterdag 10 juni

Honkbal jun.: Ducks – Starlights        7-10

Honkbal pup.: Nuenen – Ducks        11-7

Softbal asp.: Blue Lions – Ducks        12-10

Softbal U17: Ducks - ROEF!        3-6/2-14

Uitslagen zondag 11 juni

Honkbal sen.: Ducks 2 – Starlights        15-5

Honkbal sen.: Ducks 1 – Starlights        8-2

Softbal sen.: Neptunus – Ducks        5-9

Programma zaterdag 17 juni

Softbal sen.: Zwijndrecht – Ducks 1        19.00

Programma zondag 18 juni

Honkbal sen.: Ducks 2 – Panters        11.00