Sinterklaas poseert met alle Pieten voor de ridderzaal van kasteel Stapelen. Ook dit jaar komt de goedheiligman logeren in Boxtel en neemt hij een groot aantal Pieten mee. (Foto: Peter de Koning).
Sinterklaas poseert met alle Pieten voor de ridderzaal van kasteel Stapelen. Ook dit jaar komt de goedheiligman logeren in Boxtel en neemt hij een groot aantal Pieten mee. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

EVENEMENT STAPEL OP SINT BELEEFT MUZIKALE DERDE EDITIE IN 2017

Sinterklaas reserveert kasteel Stapelen

MARC CLEUTJENS

Witte rook uit Spanje. Sinterklaas heeft deze week aangekondigd ook in 2017 te gaan logeren in kasteel Stapelen. Evenementenstichting Boxtel Vooruit bereidt het bezoek voor en werkt al aan het programma van de derde editie van Stapel op Sint. De titel: 'Een kasteel vol muziek'.

Volgens voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit neemt Sinterklaas met zijn Pieten vanaf maandag 20 november zijn intrek in kasteel Stapelen. Tot en met zondag 3 december worden op werkdagen schoolklassen ontvangen. ,,Vanwege de massale belangstelling en het feit dat we dit jaar maar twee weken in Stapelen terecht kunnen, zijn doordeweeks alleen de groepen 1, 2 en 3 van de basisschool welkom voor een officieel bezoek aan Stapel op Sint", licht Ketelaars toe. De reden is dat de goedheiligman pas op 19 november in Boxtel arriveert.

De organisatoren hebben deze week vrienden en sponsors benaderd met de vraag of ze ook ditmaal willen bijspringen, met geld of in natura. ,,En de eerste zes positieve reacties zijn al binnen", jubelt Ketelaars. Vorig jaar konden dankzij gulle bijdragen twintig nieuwe pietenpakken worden gemaakt, dit jaar is het plan om tien kostuums voor de muziekpieten te laten vervaardigen.

Vanwege de grote belangstelling in 2016 - Stapel op Sint lokte 6.000 bezoekers - is kasteel Stapelen gedurende beide weekeinden op zaterdag geopend tot 19.30 uur.