Afbeelding
Foto: Judo Club Liempde

LAATSTE RONDE VAN JUDO CUP BRABANT

Judo Club Liempde telt liefst vijf kampioenen

Sportschool Team Coolen uit Oisterwijk organiseerde zaterdag in sportcentrum De Leye de zesde en tevens laatste ronde van de regionale wedstrijden om de Judo Cup Brabant. Dat betekende dat óók de bokalen werden uitgedeeld. Judo Club Liempde was van de partij met liefst negentien judoka's. Vijf daarvan werden kampioen.

Acht judoka's van de Liempdse club werden ingedeeld bij de eerste groep sporters die tijdens verschillende poules aantrad op de mat. Allemaal vielen ze onder het wedstrijdreglement van sporters onder de vijftien jaar. De judoka's waren erg bedreven in de zogeheten verwurgingen. De jonge talenten kunnen ze steeds meer en beter toepassen en weten ook zelf hoe ze moeten handelen wanneer iemand bij hen een verwurging probeert aan te zetten. Collin van Rooij, Keira Kreijveld en Luuk van de Sande werden kampioen in hun poule. Ze lieten een sterk potje judo zien en hebben al hun wedstrijden gewonnen. Senn Steenbakkers toonde goede technieken, maar werd een aantal keren verrast. Hij verloor zijn wedstrijden.

TE STERK

Tijdens de tweede ronde verschenen vier deelnemers van Judo Club Liempde aan start. Irene van Ooijen en Anouk van der Mijden zaten in dezelfde poule. Anouk wist Irene te verslaan, maar de twee jongens uit de poule waren te sterk voor beide meisjes.

Gijs van Mensvoort moest drie potjes judoën. Alle drie zijn tegenstanders waren nét te sterk en verrasten hem met een Uki Goshi. Gijs liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef enthousiast judoën.

Tijdens de laatste ronde namen vijf judoka's van Judo Club Liempde deel. Cas de Wit wist twee van zijn drie wedstrijden overtuigend te winnen. Ivar van Weert triomfeerde zelfs in alle drie zijn wedstrijden. Beide jongens werden kampioen.

Aan het einde van de wedstrijd werden naast de normale prijsuitreiking óók de competitiebokalen uitgereikt. Dat gebeurde aan de hand van het aantal punten dat de judoka's gehaald hadden in de zes rondes van Judo Cup Brabant.

Uitslagen zesde ronde Judo Cup Brabant

Kampioen: Collin van Rooij, Keira Kreijveld, Luuk van de Sande, Cas de Wit en Ivar van Weert. Tweede plaats: Yoran Lips. Derde plaats: Henri de Kruif, Mike van der Mijden, Anouk van der Mijden, Gijs de Wit, Pim de Wit en Mees Koster. Vierde plaats: Bas Daverveld, Joost van der Linden, Irene van Ooijen, Gijs van Mensvoort, Guus Zwijnenberg en Xander Kreeft. Vijfde plaats: Senn Steenbakkers.

Einduitslag competitie Judo Cup Brabant

Eerste plaats: Joost van der Linden, Keira Kreijveld, Mike van der Mijden, Anouk van der Mijden en Cas de wit. Tweede plaats: Bas Daverveld, Collin van Rooij, Luuk van de Sande, Senn Steenbakkers, Yoran Lips, Gijs de Wit, Irene van Ooijen, Pim de Wit, Gijs van Mensvoort, Guus Zwijnenberg, Ivar van Weert, Mees Koster, Xander Kreeft en Luc de Laat. Derde plaats: Jop Putmans, Mika van Weert, Roy Kemps en Henri de Kruif. Herinneringsmedaille: Faye Goossens, Sam Smulders en Teun Franken.

FOTO ONDER: Negentien judoka's van Judo Club Liempde deden zaterdag mee aan de laatste ronde van Judo Cup Brabant in Oisterwijk. Dat leverde maar liefst vijf kampioenen op. (Foto: Judo Club Liempde).


Linedance

The Rodeo Dancers houdt zondag 18 juni een linedancemiddag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat 30 in Gemonde. Deejay Arthur zal de muziek verzorgen. Bezoekers kunnen van 13.30 tot circa 17.30 uur gebruikmaken van de parketvloer. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.rodeodancers.nl.

Afbeelding