MUNSELPLOEG BLIJFT IN VIERDE KLASSE NA NEDERLAAG

Dubbele gevoelens bij RKSV Boxtel

Zwaluw VFC startte fanatiek en al na twee minuten kreeg de ploeg een vrije trap, die echter hoog over het doel werd geschoten. Na twaalf minuten kwam de tegenstander goed door aan de linkerkant. De voorzet wordt door Sijranamual op de voeten van doelman Tommy Verhagen geschoten, die de rebound over zijn doel tikte.

Pas na twintig minuten kreeg Boxtel een kans. Een goede combinatie tussen Daniel Foster en Ramon de Laat, maar diens schot ging net over. Een paar minuten later dacht Zwaluw VFC te gaan scoren, maar Jari Klijmij glijdt de bal net voor de lijn weg. Daarna werd Boxtel gevaarlijk toen een vrije trap van Jesse van Homelen door Hayke van Heesch net voor langs werd gekopt. Vijf minuten voor rust scoorde Zwaluw toch de 0-1 toen een voorzet niet goed werd weg gewerkt en Moes zijn eerste goal binnentikte. Vlak daarna kreeg Van Heesch nog een grote kans toen hij met buitenkant rechts de bal in de korte hoek schoot. De doelman van Zwaluw VFC redde echter bekwaam.

Boxtel startte de tweede helft met twee nieuwe spelers: Djuric Doran en Gerben van Boxtel. Doran liet zich meteen gelden. Over links zette hij goed door, gaf een voorzet die echter door iedereen gemist werd. Na vijf minuten spelen kreeg Zwaluw een vrije trap, op zo'n twintig meter voor het doel. Een speler krulde de in de verre hoek en zorgde voor de 0-2.

Boxtel probeerde het met de lange bal waarbij Tim Didderiens en Mitchell Vogels naar voren werden gedirigeerd. Een verre ingooi van Vogels belandde bij Ricardo van Hamond. Hij gaf de bal weer voor en Didderiens probeerde voor de keeper te komen. Dit lukte maar de scheidsrechter floot voor hands. In de 65ste minuut kreeg Zwaluw VFC opnieuw een grote kans maar het schot van Moes werd door Verhagen uit zijn doel geranseld. Meteen daarna was het Boxtel dat de aansluitingstreffer maakte. Een verre ingooi van Vogels werd door Didderiens doorgekopt waarna Doran de bal binnen tikte.

STRAFSCHOP

Een speler van Zwaluw pakte binnen vijf minuten twee keer geel en kon dus naar de kleedkamer. Boxtel had nog ruim tien minuten om de gelijkmaker te forceren. Echter was het Zwaluw dat in de 87ste minuut een einde maakten aan de illusies van Boxtel. Een voorzet kwam terecht bij Moes die de bal bij de tweede paal tegendraads binnen schoot. Na een overtreding van jongeling Gerben van Boxtel floot de scheidsrechter voor een strafschop.

Moes eiste de penalty op maar hij schoot de bal tegen de binnenkant van de rechterpaal. Hij rolde daarna via de linkerpaal weer in het veld. Moes schoot de bal vervolgens tegen de touwen, maar omdat niemand de bal had geraakt, was het geen geldig doelpunt. Zelfs met tien man kreeg Zwaluw VFC de betere kansen en daardoor handhaafde de Vughtse ploeg zich terecht in de derde klasse.

Na afloop waren er dubbele gevoelens bij Boxtel: enerzijds teleurstelling dat promotie niet gelukt is maar anderzijds ook een gevoel van trots dat de jonge ploeg zo'n goed seizoen heeft gedraaid. De verwachting is dat er weinig mutaties zijn in de selectie, zodat er voor de nieuwe trainer Ronald Boudewijn een mooie taak ligt om er weer een fraai seizoen van te maken. Hayke van Heesch is topscorer geworden met veertien doelpunten en Van Homelen zich de 'Most Valuable Player' van dit seizoen mag noemen met negen goals en negen assists.

FOTO BOVEN: RKSV Boxtel verloor met 3-1 van Zwaluw VFC. (Foto: Gerard Schalkx).

Wedstrijd Helmond
levert 13 records op
voor jeugd Marvel

De junioren D van atletiekvereniging Marvel reisden zaterdag af naar Helmond voor de laatste competitiewedstrijd. Net als in de voorgaande weken werkten de jeugdleden de atletiekonderdelen in warme omstandigheden af.

Ondanks het hete weer braken de junioren onder leiding van ploegleider Rob van den Braak liefst dertien persoonlijke records. Loekie Krull en Mike van den Braak gaan aan de leiding in het speciale klassement met acht persoonlijke records.

UITSLAGEN

Jasper van den Oetelaar: 80 meter 11.43 sec.; hoogspringen 1.20 meter; verspringen 4.08 meter. Jens van Oirschot: 80 meter 13.47 sec.; 80 meter horden 17.15 sec.; 1.000 meter 3:48:15 min. Roos Reijenga: 60 meter 9.51 sec.; hoogspringen 1.10 meter; verspringen 3.40 meter. Loekie Krull: 60 meter 9.76 sec.; 1.000 meter: 3:50:72 min.; kogelstoten 7.02 meter. Merel van Rosendaal: 60 meter 10.01 sec.; kogelstoten 5.38 meter.; discuswerpen 11.80 meter. Mike van den Braak: 1.000 meter 3:42:04 min.; kogelstoten 7.96 meter.; speerwerpen: 19.14 meter. Annika van der Broek: 1.000 meter 3:49:44 min.; hoogspringen 1.20 meter; verspringen 3.51 meter. Quinn van Hedel: hoogspringen 1.35 meter; verspringen 3.56 meter; discuswerpen 15.32 meter.

FOTO ONDER: Loekie Krull in actie. (Foto: AV Marvel).