Het Goed: opnieuw sociaal ondernemer

Het Goed Kringloopwarenhuizen heeft voor een nieuwe termijn van twee jaar het certificaat gekregen dat hoort bij de status van Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen van TNO. Het keurmerk is van toepassing op alle 25 vestigingen van Het Goed en dus ook de kringloopwinkel aan de Industrieweg in Boxtel.

De missie van Het Goed is werk maken van hergebruik van middelen én van werkgelegenheid door passende banen te bieden aan mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In alle kringloopwarenhuizen kunnen zij op een laagdrempelige manier weer ervaring opdoen, waardoor zij een grotere kans hebben een baan te vinden bij een regulier bedrijf. Voor de speciale begeleidingsmethode die Het Goed in dat kader hanteert is de status van Trede 3 weer toegekend. De organisatie behoort hiermee in Nederland nog steeds tot de koplopers op het gebied van socialer ondernemen.

Het Goed is in 2013 betrokken geweest bij de start van de Prestatieladder Socialer Ondernemen en heeft destijds direct Trede 3, het hoogste niveau, behaald. Deze status werd eerder al in 2015 voor een periode van twee jaar verlengd. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.