Het jongensteam van basisschool De Vorsenpoel uit Boxtel nam vorige week met succes deel aan het schoolvoetbalkampioenschap in Zwijndrecht. De voetballers veroverden de derde plaats na strafschoppen. (Foto: De Vorsenpoel).
Het jongensteam van basisschool De Vorsenpoel uit Boxtel nam vorige week met succes deel aan het schoolvoetbalkampioenschap in Zwijndrecht. De voetballers veroverden de derde plaats na strafschoppen. (Foto: De Vorsenpoel). Foto: De Vorsenpoel

JONGENS- EN MEISJESTEAM SUCCESVOL IN ZWIJNDRECHT

Brons voor voetballers De Vorsenpoel

Twee voetbalteams van de Boxtelse basisschool De Vorsenpoel hebben vorige week met succes deelgenomen aan het districtskampioenschap in Zwijndrecht. Aangemoedigd door veel supporters veroverde het jongensteam de derde plaats en legden de meiden beslag op de vierde plek.

De schoolvoetballers hadden zich via het Boxtels kampioenschap op Koningsdag geplaatst voor de regiofinale. Aansluitend werd door beide ploegen succes geboekt in Veldhoven, waar gestreden werd om het regionaal kampioenschap. Na een heel spannende finale veroverden de jongens ook daar de titel. Even later werd datzelfde resultaat ook geboekt door het meidenteam van De Vorsenpoel.

Vorige week stond het districtskampioenschap op het programma in Zwijndrecht. Het jongensteam ging daarheen vanuit Bergeijk, waar de klas op dat moment op schoolkamp was. De 'spelersbus' reed langs de school in Boxtel om ook het meidenteam uit groep 7 en de supporters op te pikken.

Beide teams eindigden na de poulewedstrijden op de tweede plaats waarmee ze zich plaatsten voor de strijd om brons. Het jongensteam kwam in die troostfinale niet tot scoren, maar ook de tegenstander bleef op nul steken. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin was De Vorsenpoel nét iets beter. Het meidenteam verloor de strijd om de derde plaats met 1-2; de beslissing viel kort voor het eindsignaal. Ondanks de teleurstelling waren de meiden trots op het bereiken van de districtsfinale.