Afbeelding
Foto: Peter de Koning

historisch diner met Casa Dei Cicchetti

Koken met het oudste kookboek ter wereld

PÅL JANSEN

De keuken van restaurant La Casa Dei Cicchetti uit Lennisheuvel bereidt zaterdag 8 juli wel zéér klassieke gerechten. In samenwerking met de wijnspecialisten van Winery & Herbs wordt die avond namelijk gekookt uit 'De re coquinaria', het oudst bekende kookboek ter wereld. Het thema is dan ook 'eten als in het oude Rome'.

Gasten zullen bijzondere smaken beleven die ze nog nooit geproefd hebben, belooft eigenaar Ivan Crost van cateringsbedrijf La Casa Dei Cicchetti. ,,Romeinen gebruikten bijvoorbeeld geen zout, maar 'garum', een gefermenteerde vissaus met een ziltige smaak. 'Ova cum laseris', gevulde eitjes met garum, vind ik daarom erg lekker. Maar alles is bijzonder; we hebben zelfs Romeinse oliebollen."

De avond vindt plaats op wijnboerderij Winery & Herbs in Schijndel, die voor de gelegenheid ook 'Romeins' wordt aangekleed. ,,Het is in de wijngaard en we zullen de gasten bedienen in Romeinse gewaden", vertelt Crost. ,,Er komt ook een speenvarken aan het spit. Zoals toen; op een open vuur met houtskolen."

Bovendien zal Manon Henzen verhalen vertellen over de historische gerechten. Zij is oprichtster van eet!verleden, een kookatelier in Nijmegen dat onder meer workshops en proeverijen organiseert rondom de geschiedenis van voedsel.

Gasten worden vanaf 19.00 uur met een aperitief ontvangen op de wijnboerderij aan de Boxtelseweg 23. De avond met viergangendiner kost 47,60 euro per persoon. Aanmelden kan via info@la-casa-dei-cicchetti.nl. Meer informatie is te vinden op www.la-casa-dei-cicchetti.nl.

FOTO ONDER: Ivan Crost en zakenpartner Jan Blok organiseren regelmatig belevenisvolle dineravonden vanuit hun cateringsbedrijf La Casa Dei Cicchetti. In september nog op een weiland aan de Kapelweg. (Foto: Peter de Koning).