Afbeelding
Foto:

Korfballers gaan op reis met Tovido

CARRY DIRKX

Naar Brazilië, Spanje, Italië, Frankrijk, Japan of toch naar Mexico? Ruim veertig leden genoten afgelopen weekend van het kamp van korfbalvereniging Tovido in Esch, dat in het teken stond van 'Op reis met Tovido'. De meiden kampeerden in tenten op het eigen sportveld, maar moesten bij aanvang langs een incheckbalie en door een strenge douanecontrole…

,,We werden in het begin van het kamp door de 'douane' gecontroleerd op snoep", zegt Mila Rovers (11). ,,Maar we hebben nog steeds hartstikke veel, hoor", vertelt ze op zaterdagmiddag. Ze heeft dan al een nacht, samen met haar team D2, en de meiden uit de C en de B overnacht in een grote tent. ,,We sliepen pas om drie uur", zegt ze. Dat kwam misschien ook wel door de spannende spooktocht op vrijdagavond. Ze draagt een T-shirt van Brazilië, want dat is het land van haar team. ,,We hebben ook bandana's gemaakt en een vlag", vertellen haar vriendinnen Esmeé en Jelke. En zojuist hebben ze avondeten gemaakt, ieder team doet dat in het thema van zijn eigen land.

Jir (9) en Suze (10) zitten allebei in de E1 en zijn voor even Spanjaard. ,,Wij hebben een beker gemaakt, met allemaal fruit erin. Hoe heet dat ook alweer... Sangria!" Ze hebben het naar hun zin. ,,Alles is leuk", vindt Jir. ,,Het hele weekend staat er een springkussen en we doen leuke activiteiten. Ook korfballen!" Het kamp van Tovido wordt iedere twee jaar gehouden en is inmiddels een mooie traditie. (Foto: Carry Dirkx).