De voetbalmeiden van de Angelaschool hebben de finale bereikt van de landelijke Cruyff Court-competitie. Ze kregen in Eindhoven onder meer een hippe zonnebril cadeau. (Foto: Daan Slaats).
De voetbalmeiden van de Angelaschool hebben de finale bereikt van de landelijke Cruyff Court-competitie. Ze kregen in Eindhoven onder meer een hippe zonnebril cadeau. (Foto: Daan Slaats). Foto: Daan Slaats

BOXTELS MEIDENTEAM PAKT WEER LANDELIJKE FINALEPLAATS

'Angela' weer op Cruyff Court-podium

MARC CLEUTJENS

Het meisjesvoetbalteam van de Angelaschool in Boxtel heeft zich ook dit jaar geplaatst voor de nationale finale van de Cruyff Court-competitie. In de halve eindstrijd werd zaterdag gewonnen van alle tegenstanders; alle speelsters scoorden minimaal een keer. De finale wordt zaterdag 24 juni in Enschede gespeeld.

Het team bestaat uit Fenne van Alphen (groep 8, keepster); Meike van der Meijden (groep 7), Jeske Schoenmakers (groep 8), Bente Vermeer (groep 7); Fien Franken (groep 8), Fay Gregoire (groep 8, aanvoerster) en Evie Schoenmakers (groep 8). Jeske, Meike en Fay zitten pas sinds dit seizoen op voetbal, Evie maakte ooit een uitstapje naar het hockey en voetbalt weer, Bente voetbalt altijd, Fenne en Fien hockeyen bij MEP. ,,Zij lieten hun laatste competitiewedstrijd schieten om te schitteren in de halve finale", blikt leerkracht en coach Daan Slaats terug.

De meiden van de Angelaschool wonnen achtereenvolgens van de Nicolaasschool (3-0), Smikkelkaas (4-0), Roermond (4-3), Karregat (4-0), Reigerlaan (3-0) en Besoyen (3-1). ,,Meike maakte misschien wel het mooiste doelpunt van de dag", meent Slaats. ,,Ze schoot van eigen helft over de keepster van de tegenpartij. Fay had helemaal een topdag. Ze won de halve finale én ze speelde 's avonds een prachtige rol in 'Casino de Musical'. Fenne werd door de scheidsrechters uitgeroepen als beste keepster van de halve finale."

De halve finale was goed georganiseerd, aldus de coach. ,,Naast het voetbal waren er ook voldoende nevenactiviteiten. De teams konden zich wagen op een heuse tokkelbaan. Er was een leven tafelvoetbalspel aanwezig. Daarnaast konden de dames zelf T-shirts ontwerpen en smoothies en loempia's maken. Tot slot kon de snelheid van een schot gemeten worden."

De finale in Enschede belooft zinderend te worden. Op kosten van de Johan Cruyff Foundation kan een bus ingezet worden voor het vervoer van supporters naar de stad van eredivisionist FC Twente.