Tourspel Liempde:

voor kenners én

vooral liefhebbers

Geen Tour de France zonder Tourspel Liempde. Met de start van 'La Grande Boucle' op zaterdag 1 juli in Düsseldorf begint ook het Tourspel Liempde waarmee kenners en liefhebbers raden welke renners goed presteren in het klassement.

Meedoen aan het Tourspel Liempde is eenvoudig. Deelnemers kiezen uit het peloton van de Tour de France vijftien renners naar keuze. Als een gekozen renner in de top tien van een etappe eindigt, scoren ze punten voor het Tourspel. Een etappewinnaar levert vijftien punten op, een renner die tiende wordt scoort één punt.

Daarnaast voorspellen deelnemers voor extra punten wie na drie weken in Parijs de gele, de groene en de bolletjestrui winnen voor extra punten. De gele trui staat voor dertig punten, de groene levert twintig pounten op, de bolletjestrui tien. Wie aan het einde van de Tour de France de meeste punten heeft verzameld, wint het Tourspel Liempde. Daarnaast zijn extra prijzen te winnen, onder meer voor de rode lantaarndrager in het klassement.

Wielrenner Koen de Kort uit Liempde is ambassadeur van het Tourspel en speelt een rol. Deelnemers moeten raden op welke plek in het klassement de renner van Trek-Segafredo eindigt. Wie dat goed raadt, verdient honderd euro.

Wie wil meedoen aan het Tourspel Liempde, dient het inschrijfformulier in te vullen en donderdag 29 juni (19.00-24.00 uur) of vrijdag 30 juni (14.00-24.00 uur) in te leveren bij café De Durpsherberg in Liempde. Hier vindt zondag 23 juli om 20.00 uur de prijsuitreiking plaats.

Deelname aan het Tourspel Liempde kost tien euro, wie ook meedoet aan het Extra Tourspel met Koen de Kort betaalt twee euro extra. De opbrengst van het Tourspel komt ten goede aan twee stichtingen. Meer weten? Kijk op www.tourspelliempde.nl.


Gemonde oefent

voor Vierdaagse

van Nijmegen

De organisatie van de Gemondse avondvierdaagse heeft dit jaar een route uitgezet voor lopers die willen oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Die wordt gehouden van 18 tot en met 21 juli.

De avondvierdaagse start dinsdag 20 juni om 18.00 uur vanaf zaal De Schuif aan de Dorpstraat. Vanaf die plek vertrekken lopers ook op donderdag 22 juni. Woensdag 21 en vrijdag 23 juni is zaal Kloosterzicht het vertrekpunt. Iedereen vanaf 18 jaar die wil oefenen voor de Vierdaagse van Nijmegen kan op woensdag en donderdag vanaf 17.00 uur een route van 20 kilometer lopen. Dinsdag 13 en maandag 19 juni kunnen wandelaars zich tussen 18.30 en 19.30 uur inschrijven bij Geerts Adviesgroep aan de Dorpsstraat. Wie drie of vier dagen meeloopt, betaalt vijf euro. Kinderen tot 5 jaar betalen één euro.