Het WK-wedstrijdteam van TSD poseert met de selectiecommissie in de dojo van sportcomplex De Braken. (Foto: TSD).
Het WK-wedstrijdteam van TSD poseert met de selectiecommissie in de dojo van sportcomplex De Braken. (Foto: TSD). Foto: TSD

VIJFTIEN JONGE TAEKWONDOKA'S NAAR BARNEVELD

TSD maakt selectie voor WK bekend

Taekwondo School Dekker (TSD) heeft donderdag bekendgemaakt welke jeugdleden zijn geselecteerd voor het team dat eind september deelneemt aan het wereldkampioenschap in Barneveld.

Sabum Ad Dekker maakte namens de wedstrijdselectiecommissie de namen bekend in sportcomplex De Braken. Bijna een jaar is intensief getraind voor extra conditie, met name op donderdag en zaterdag. Daarnaast werd deelgenomen aan diverse wedstrijden met tal van ups en downs.

Door TSD zijn de vijftien jongeren geselecteerd om deel te nemen aan het WK, dat in de laatste week van september wordt gehouden in de Veluwehal te Barnevel. Het zijn Areeb Abbas Ashraff, Linda Beekmans, Corné Beekmans, Kayleigh Belemans, Max van Brunschot, Loubna Driouch, Jolijn van Eijsden, Jenthe Herbers, Bryan Marien, Tilia Marouch, Lucas Punt, Atmane Qoubbane, Nabil Qoubbane, Dinand Verhoeven en Lizzy van Wanrooy.

SCHEIDSRECHTERS

Zaterdag namen negen scheidsrechters van TSD deel aan de eerste internationale Umpire Seminar in aanloop naar het aanstaande WK. Marcel van Brunschot, Aaron Dekker, Ralph Dikmans, Kayleigh Belemans, Alex van Vreede, de boo sabums Tini Traag, Stanley Portier en Atmane Qoubbanne én Ad Dekker vergaarden de vereiste kennis om tijdens WK-wedstrijden de juiste beslissingen te nemen.

Dat gebeurde niet alleen in het bijzijn van andere Nederlandse collega's, maar ook van scheidsrechters uit België, Rusland, Polen, Duitsland en Bulgarije. Tijdens de seminar werden arbiters bijgepraat door Steve Weston van de International Taekwondo Federation en sabum Harry van Schaik van het WK-organisatiecomité.