Wandelexcursie door natuurparel De Scheeken

Ger van den Oetelaar, auteur van het in december verschenen boek 'Van woeste grond tot natuurparel' verzorgt zaterdag 24 juni een excursie door natuurgebied De Scheeken in Liempde. Hij doet dat op uitnodiging van de Natuurgroep Gestel.

De Scheeken ligt midden in de leembossen van Het Groene Woud. Het natte gebied moet in de middeleeuwen één groot natuurgebied zijn geweest. Veel Liempdenaren waren afhankelijk van alles wat er aanwezig was en groeide. Het ging om grasgebieden voor vee, maar ook om hout voor de kachel of de bakoven. Later kwamen de ontginners van de laatste wildernissen. De Scheeken wordt thans qua landschap én natuurwaarde hoog gewaardeerd en nog meer versterkt door de herintroductie van edelherten.

De leden van Natuurgroep Gestel vertrekken om 09.00 uur vanaf gemeenschapshuis De Huif in Sint- Michielsgestel en carpoolen. Belangstellenden kunnen ook aansluiten bij vertrek van de wandelexcursie om 09.30 uur aan de Sortestraat 10 in Liempde. Bel voor meer informatie Peter Janssen, telefoon (073) 614 50 57. Deelname is gratis behoudens een bijdrage in de reiskosten.


Aanmelden voor kofferbak-sale van 't Bacchuscorps

De jaarlijkse kofferbakverkoop van de Essche carnavalsclub 't Bacchuscorps vindt zondag 10 september van 09.00 tot 15.00 uur plaats aan de Haarenseweg 32 in Esch. Mensen die een standplaats willen huren, kunnen zich vanaf heden aanmelden.

Verkopers weten zich verzekerd van een ruime plek, meldt Mariëtte Timmermans namens de organisatie. Dat betekent: de lengte van het eigen voertuig plus één meter en een diepte van circa zes meter. Wie vanuit de kofferbak van een personenauto verkoopt, betaalt 10 euro voor een plekje; mensen met een caddy, SUV of minibus betalen 12,50 euro. Voor een bestelbus wordt 17,50 euro berekend. Wie ook nog een aanhanger meebrengt, betaal 5 of 7,50 euro extra, afhankelijk of het een enkel- of dubbelassig type is.

Belangstellenden kunnen zich dagelijks tussen 18.00 en 21.00 uur aanmelden door te bellen naar telefoonnummer 06-20 95 28 48 of via e-mail: siermetaaltimmermans@zonnet.nl.

De kofferbakverkoop van 't Bacchuscorps trekt jaarlijks zo'n honderd deelnemers en ruim duizend bezoekers. Het staat bekend om zijn gezelligheid.