Afbeelding
Foto: Rob Strik

STRIK RECREATIE NEEMT INITIATIEF TOT FLUISTERBOOT

Geruisloos varen langs Boxtelse parels

LONNEKE HOONDERT

Zondag toog Rob Strik van Strik Recreatie nog naar Amsterdam om de fluisterboot, die straks over de Boxtelse wateren zal varen, te bekijken. De afgelopen maanden werd de gemotoriseerde aluminium sloep in elkaar gezet door de botenbouwers van Zuidwestersloep. De ondernemer kan niet wachten tot hij mét passagiers over rivier de Dommel kan cruisen.

Zes meter lang, 2,5 meter breed, een diepgang van zeventig centimeter en een gemiddelde snelheid van vijf kilometer per uur. Enkele technische gegevens van de fluisterboot die straks - samen met tal van andere initiatieven zoals de app Dino Hunter Boxtel en Boxtel on Ice - een impuls moet geven aan het toerisme in Boxtel. ,,Ik heb er bijna 2,5 jaar over gedaan om alle vergunningen rond te krijgen en nu is het bijna zover", vertelt Strik enthousiast. Vrijdag wordt de fluisterboot opgeleverd door de Amsterdamse firma.

HISTORISCHE RONDVAART

Voordat zijn droom uitkwam, heeft Strik - die overigens ook kanotochten aanbiedt - intensieve gesprekken gevoerd met onder meer de gemeente Boxtel, stichting Streekhuis Het Groene Woud en waterschap De Dommel. De boot moest voldoen aan allerlei eisen en daarnaast is er op een gedeelte van de Dommel gemotoriseerd vaarverkeer verboden. Best bijzonder dus dat het waterschap de vaarvergunning voor de elektrisch gemotoriseerde sloep uiteindelijk afgaf. ,,We willen straks gaan varen langs kasteel Stapelen richting Classic Park en de Liempdse buurtgemeenschap Kasteren. Een prachtig gebied en dat moet zo blijven. We varen daarom bijvoorbeeld niet tijdens het broedseizoen. We willen Boxtel met de fluisterboot op de kaart zetten, maar níet ten koste van de natuur. Het ecologische beleid houden we in ere", aldus Strik.

Strik heeft niet alleen het natuurbehoud van Boxtel en Liempde in een hoog vaandel staan. Hij heeft óók oog voor de historie van de dorpen en wil die graag zichtbaar maken aan de opvarenden. De ondernemer wil daarom rondvaarten gaan aanbieden waarbij de schipper zijn passagiers langs allerlei hoogtepunten laveert en zal vertellen over de geschiedenis van de dorpen.

ZELFREDZAAM

Voordat Strik zijn oog liet vallen op een Zuidwestersloep heeft hij verschillende modellen uitgeprobeerd. ,,Maar deze heeft de meeste mogelijkheden. Een van de belangrijkste criteria was zelfredzaamheid. Deze boot heeft een opklapbare elektrische motor. Mocht deze vast komen te zitten door takken of wier, dan kan ik de schroef zelf vervangen door een reserveschroef."

De Boxtelse ondernemer richt zich voorlopig op het opzetten van rondvaarten in Boxtel en Liempde. ,,Er zijn echter allerlei mogelijkheden. Ik wil nu eerst de testfase van de boot afwachten en me dán pas richten op het samenstellen van de arrangementen."

Strik Recreatie is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om als schipper de fluisterboot te besturen. De voorkeur gaat uit naar personen met een vaarbewijs. Neem voor meer informatie contact op met Rob Strik via telefoonnummer 06-45 30 21 29.

FOTO BOVEN: Nog één nachtje slapen en dan glijdt de aluminium fluisterboot van Strik Recreatie stilletjes over rivier de Dommel. Na een testfase hoopt ondernemer Rob Strik nog voor de zomer rondvaarten te organiseren. (Foto: Rob Strik).


Sporten en feesten

voor Bewa Ghana

en Pink Ribbon

Summer Experience, het sportieve en feestelijke drieluik van activiteiten voor het goede doel is in volle gang. De eerste poot van het driedelige evenement - de Summer Body Shape Challenge - ging vorige week van start. Vrijdag 30 juni is de afsluiting. Dat gebeurt met een markt én feestavond.

De opbrengst van de actie komt ten goede aan borstkankerfonds Pink Ribbon en ontwikkelingsorganisatie Bewa Ghana. De Challenge wordt vrijdag 30 juni van 15.00 tot 18.00 uur afgesloten met de gratis toegankelijke Feel Good Fair in sportschool Daniel's Gym aan de Markt met tal van kraampjes op het gebied van mode en lifestyle. Tijdens de markt wordt onthuld hoeveel kilo de deelnemers samen zijn afgevallen.

Aansluitend aan de Feel Good Fair vindt de Summer Experience Party in zaal De Adelaar aan de Baroniestraat plaats met artiesten als De Dorini's, Henk Dissel en deejay Frank Stans. Dan worden niet alleen de bedragen bekend gemaakt die zijn opgehaald voor Bewa Ghana en Pink Ribbon. Er wordt ook een televisie verloot van EP Rickelmann. De kaarten voor het festijn kosten tien euro en worden verkocht bij Iris Kappers (Molenstraat), De Adelaar en Natasja Fashion (Rechterstraat).