Open dag MuBo: buitenconcert en workshop vendelen

Demonstraties op een weefgetouw, een workshop vendelen én een buitenconcert; de jaarlijkse open dag van museum MuBo biedt bezoekers veel extra's. Zondagmiddag 18 juni zijn zowel de vaste collectie als de thans lopende wisselexpositie over de opkomst en teloorgang van Boxtelse damastweverijen gratis toegankelijk.

Bezoekers zijn tussen 13.00 en 17.00 uur welkom in MuBo. In het museum verzorgt weefkring Tegendraads een demonstratie. Bovendien worden op tien grote posters de plannen ontvouwd voor de herinrichting van de receptie en de vaste collectie. Tijdens de open dag zijn hapjes en drankjes te koop.

Het parkeerterrein achter MuBo is zondag afgesloten voor auto's om zo plaats voor de leden van Boxtel's Harmonie en het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. De muziekvereniging, dat haar ruim honderd jaar oude vaandel in de museumcollectie onderbracht, verzorgt vanaf 13.30 uur een concert van twee keer drie kwartier.

In de pauze kunnen kinderen deelnemen aan een workshop vendelen door het gilde, dat voorafgaand aan het concert ook een zogeheten vendelgroet brengt. Gelet op de weersvoorspelling beloven het zonovergoten optredens te worden.