Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

AFRONDING KIOSKVLOER LIEMPDE LAAT NOG OP ZICH WACHTEN

Ganzenbord: nog even geduld a.u.b...

PÅL JANSEN

Mensen die straks in de kiosk in het Liempdse Concordiapark willen ganzenborden, moeten nog even geduld hebben: de presentatie van de vloerschildering is uitgesteld. Het ganzenbord, waarvan straks circa twintig vakjes uit heuse kunstwerken van lokale kunstschilders bestaan, zou in eerste instantie zondag 18 juni worden gepresenteerd. Echter, het schilderwerk kost meer tijd dan verwacht.

Naar schatting leek het een maand te duren en zondag zou de kioskvloer gepresenteerd worden. 'Goed werk heeft echter tijd nodig', zo valt te lezen op de Facebookpagina van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL). Vanuit de organisatie werd begin 2016 een prijsvraag uitgeschreven voor het inrichten van de gerestaureerde kiosk. Uiteindelijk kwam het idee van het Liempds ganzenbord van Leo de Beer als beste uit de bus, die nu onder meer het het proces begeleidt: ,,We beschilderen vijftig vierkante meter vloer met een klein kwastje. Het is veel meer werk dan verwacht. Het is ook fysiek zwaar om uren met je knieën op de grond te werken."

Na Limuscene en Oldtimerdag lag het werk even stil, maar in de loop van volgende week pakken de kunstenaars het weer op.Er zijn liefst 63 vakken die geschilderd moeten worden, waarvan circa twintig stuks heuse kunstwerkjes zijn. Op het middenstuk na, dat heel Liempde symboliseert, zijn die nu af. De overige vakken en cijfers moeten nog geschilderd worden. Bovendien moeten de verf en daarna de toplaag nog goed uitharden.

In het kader van Vaderdag en 'internationale picknickdag' zou zondag een picknick plaatsvinden, waarbij verschillende groepjes geïnteresseerden het spel konden spelen. Maar SPPiLL laat weten dat dit ook niet kan doorgaan. De officiële opening is verplaatst. De nieuwe datum wordt bekendgemaakt op de website www.sppill.nl of de Facebookpagina van deze organisatie. De Beer: ,,We gaan er zeker een mooi kunstwerk van maken en we doen het voor niet minder dan 100 procent; zodat de mensen in Liempde er lang plezier van hebben."

FOTO BOVEN: De kunstenaars begonnen op 8 mei aan het Liempds ganzenbord. Binnenkort pakken zij de werkzaamheden weer op. (Foto: Gerard Schalkx).