Dave en Manon en hun kinderen Tess en Ries genieten van de picknick in kasteelpark Stapelen, dat door velen werd omschreven als het Vondelpark van Boxtel.  (Foto: Daisy Renders).
Dave en Manon en hun kinderen Tess en Ries genieten van de picknick in kasteelpark Stapelen, dat door velen werd omschreven als het Vondelpark van Boxtel. (Foto: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

SPIEGELTENT LOKT HONDERDEN BEZOEKERS NAAR STAPELEN

Bon Salon beleeft zonovergoten start

MARC CLEUTJENS

De terugkeer van spiegeltent Bon Salon naar kasteelpark Stapelen is een cadeautje voor de Boxtelse gemeenschap. En dat cadeautje is de voorbije dagen al op grote schaal uitgepakt. Met dank aan een zomers pinksterweekend, trokken honderden inwoners naar het park voor muziek, dans, kunst, yoga en natuurlijk een heerlijke picknick.

De rode draad van Bon Salon is poppenkastvoorstelling De Toverketting, die bijna alle kleuters in Boxtel gaan zien. Verder staan meer dan zestig activiteiten op het programma. Soms lokken die veel publiek, zoals het concert van De Volle Bloas en Two of Us, in een ander geval druppelt een handjevol kinderen binnen om fairtrade T-shirts te versieren. Maar op alle fronten is zichtbaar dat inwoners van Boxtel graag op deze plek komen en verbinding zoeken. Verbinding, het is inmiddels een modewoord. Maar de boodschap slaat wél aan. En Stapelen is een plek om weer verliefd op te worden...

Lees alles over Bon Salon op de pagina's 9, 10, 13 en 22.

FOTO BOVEN: Dave en Manon en hun kinderen Tess en Ries genieten van de picknick in kasteelpark Stapelen. (Foto: Daisy Renders).