Friso Plantema (links) verraste Arjen Witteveen gistermiddag met een cheque ter waarde van 4.040,46 euro, bestemd voor de Voedselbank. (Foto: Marc Cleutjens).
Friso Plantema (links) verraste Arjen Witteveen gistermiddag met een cheque ter waarde van 4.040,46 euro, bestemd voor de Voedselbank. (Foto: Marc Cleutjens). Foto:

LOES FOUNDATION MAAKT ZICH OP VOOR TWEEDE LUSTRUM

Garagesale in Esch impuls voor Voedselbank

MARC CLEUTJENS

De garagesale van de Loes Foundation, die dit voorjaar in twee weekeinden en op Tweede Paasdag werd gehouden in Esch, heeft een bedrag van 4.040,46 euro opgebracht. De cheque werd gistermiddag door voorzitter Friso Plantema uitgereikt aan Arjen Witteveen, preses van de Voedselbank Boxtel.

Met ruim 480 monden te voeden, is de Voedselbank uit haar jasje gegroeid en wordt momenteel een verhuizing voorbereid naar de Achterberghstraat. Daar wordt een voormalig magazijn van woonzorgcentrum Molenweide verbouwd; over enkele maanden is deze operatie klaar en kunnen cliƫnten hier wekelijks terecht voor de uitreiking van voedselpakketten aan gezinnen.

,,Toen ik hoorde van de verhuisplannen van de Voedselbank en een brief kreeg van Arjen Witteveen, wist ik dat we als Loes Foundation dit doel moesten steunen", legde voorzitter Plantema uit. De opbrengst van de garagesale, die vrijwel jaarlijks in en om de dwarsdeelschuur op Baarschot aan de Essche Stroom wordt gehouden, kwam geheel ten goede aan deze voorziening. ,,Ons bestuur heeft ook gemeend de opbrengst te moeten verdubbelen, zodat we uitkomen op dit bedrag", aldus Plantema.

Voorzitter Witteveen toonde zich dankbaar voor de gulle geste en gaf aan dat de Voedselbank in totaal een bedrag van ongeveer 100.000 euro nodig heeft om de verbouwing aan de Achterberghstraat te voltooien. Daarbij gaat het overigens niet alleen om euro's, ook bijdragen in goederen en diensten zijn welkom. ,,En elke week sta ik versteld van de brede steun die we krijgen, bijvoorbeeld van het bedrijfsleven", stelt Witteveen. Omdat er zoveel steun is, acht hij de kans groot dat de Voedselbank binnenkort een eigen koelvitrine kan aanschaffen zodat producten beter gepresenteerd kunnen worden.

De Loes Foundation in Esch ondersteunt al bijna tien jaar veelal kleinschalige projecten in binnen- en buitenland. Volgend jaar bestaat de stichting tien jaar en overweegt voorzitter Plantema extra activiteiten te organiseren om goede doelen te kunnen ondersteunen. ,,Nu is de kas leeg en zijn we blut, dus we gaan opnieuw sparen voor steun aan nieuwe projecten. Want dat is wat we graag doen: anderen ondersteunen."