BANDS, KOREN EN ORKESTEN IN SPIEGELTENT

Bon Salon biedt plaats aan veel muziekgroepen

Spiegeltent Bon Salon biedt tot en met zondag 25 juni onderdak aan tientallen culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten. Muziek vormt de hoofdmoot van het bonte programma dat de stuurgroep heeft samengesteld. Een overzicht van alle optredens die de komende week op de rol staan.

Dinsdag 13 juni vullen popkoor Voices en de Ducktownband de spiegeltent met een muzikale avond voor mantelzorgers waar ook gedanst kan worden. Het optreden duurt van 20.00 tot 22.00 uur, de tent is vanaf 19.30 uur geopend. Gratis toegangskaarten kunnen besteld worden bij ContourdeTwern via telefoonnummer (0411) 65 58 99.

Go Rome, bekend van de klapstoeltjesconcerten in Podium Boxtel, vult Bon Salon vrijdag 16 juni met 'Go Romantic', een concert waar louter romantische nummers uit de rijke pophistorie zullen klinken. De toegang is gratis, maar kaartjes dienen vooraf via e-mail gereserveerd te worden bij Jan Bergman, berbor@home.nl. Na het optreden, dat om 20.00 uur begint, is er een afterparty bij cultureel restaurant Vandaag Kookt aan het Stationsplein.

Vocalgroup Mooche rond de Boxtelse Mariska de Bruijn neemt zaterdag 17 juni bezit van de spiegeltent bij Stapelen. Met het programma 'On the Mooche' worden bekende en minder bekende liedjes in een nieuw jasje gestoken. Het optreden begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Meer weten over Mooche? Kijk op www.mooche.nl.

Zondag 18 juni is Bon Salon het domein van de Stripe Big Band, die met 25 muzikanten voor een daverend optreden gaat zorgen. Vanaf 12.45 uur is de band te beluisteren; het optreden valt samen met een groot jeu-de-boulestournooi dat in het kasteelpark wordt gehouden. Popkoor Lavendel staat diezelfde dag om 16.00 uur in de spiegeltent.

Het Wereldkoor treedt vrijdag 23 juni met het Wereldkinderkoor op in de spiegeltent. De zangers en zangeressen hebben een programma voorbereid dat het beste omschreven kan worden als een muzikale wereldreis, met liedjes uit Nederland, Portugal, Turkije, de Nederlandse Antillen, China, Italië en Polen. Meer dan zeventig leden worden begeleid door zangeres en gitariste Geertje Schellekens. Het Wereldkinderkoor is speciaal geformeerd om een optreden te kunnen verzorgen in Bon Salon.

'Stapel op Koren' is een muzikale avond die zaterdag 24 juni vanaf 20.00 uur wordt gehouden. Daaraan wordt meegewerkt door Innovation uit Esch, het Dükerskoor uit Boxtel en popkoor Voices uit Liempde. De koren sluiten hun optreden af met een gezamenlijke uitvoering van twee nummers. De toegang van deze voorstelling is gratis.