50+ Fair bundelt veel organisaties

Mensen die benieuwd zijn naar wat Boxtel te bieden heeft op het gebied van wonen, zorg en welzijn, kunnen zondag 17 juni tussen 11.00 en 18.00 uur terecht in de spiegeltent in kasteelpark Stapelen. Stichting Ouderen in Regie brengt voor deze 50+ Fair tientallen organisaties bij elkaar die informatie geven, óók over de thema's vervoer, veiligheid, hulpmiddelen en bewegen.

Nadat Ouderen in Regie een kennismakingsgesprek met Boxtel Vooruit had gevoerd, ontstond het idee een grootschalig evenement voor senioren te organiseren in de spiegeltent. ,,Waar bezoekers de kans krijgen om vragen te stellen en in discussie te gaan met organisaties", aldus voorzitter Ad van den Brand van stichting Ouderen in Regie. Zelf is hij met name benieuwd hoe instellingen omgaan met eigen regie van ouderen op het gebied van wonen, zorg en welzijn. ,,Zo zijn we van plan de dienstverleners te enquêteren. Ook hoop ik dat bezoekers willen deelnemen aan een onderzoekje."

Veel organisaties verlenen hun medewerking en staan met een kraampje in en om de spiegeltent, onder wie ContourdeTwern, Dijkhuizen Elektrotechniek, Zorggroep Elde en Medicura. Tijdens de fair kunnen bezoekers ook genieten van een muzikaal programma met onder meer Willem den Brabander, Jan van der Heijden, Talent Factory en de Ierse Sessie.

Voor mensen die minder mobiel zijn, is er een pendeldienst tijdens de 50+ Fair met opstappunten bij het NS-station, Simeonshof en de Zwaanse Brug. Meer informatie: www.oudereninregie.nl.

Bon Salon

Centrum-Breukelen

Het bestuur van platform Centrum-Breukelen nodigt wijkbewoners uit voor een verbindende avond in spiegeltent Bon Salon op maandag 19 juni vanaf 19.30 uur. Onder het genot van een drankje wordt met elkaar gesproken over ideeën om de wijk nog mooier te maken. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via wijk.centrumbreukelen@gmail.com.