Marietje en Jos van Erp- van Oirschot zijn vijftig jaar getrouwd op 9 juni 2017. (Foto: Gerard Schalkx).
Marietje en Jos van Erp- van Oirschot zijn vijftig jaar getrouwd op 9 juni 2017. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Gouden paar in Liempde: Marietje en Jos van Erp

HENK VAN WEERT

Afgelopen zaterdag was het al groot feest. Omdat het morgen, vrijdag 9 juni precies vijftig jaar geleden is dat ze elkaar het ja-woord gaven. Jos van Erp en Marietje van Oirschot leerden elkaar kennen op de dansvloer in zaal De Punder. En dus klonk er tijdens de feestavond ook volop muziek. ,,Ik heb nog eens lekker ouderwets getwist. Tja, dat was de muziek uit onze jonge jaren", glundert Jos.

Twee dagen na het gouden huwelijksfeest heeft Jos (76) nóg last van zijn benen. De muziek die duo De Willy's liet klinken in zaal Het Wapen van Liempde eiste zijn tol. ,,Maar heerlijk om weer te twisten", erkent Jos. Op de vraag of de vier jaar jongere Marietje ook spierpijn heeft overgehouden aan de swingende dansbeweging, schudt ze het hoofd. ,,Nee, de twist is niks voor mij. Ik hou meer van het 'gewone' dansen."

Marietje en Jos kijken tevreden terug op de feestavond met familie en vrienden. Maar ook op vijftig jaar huwelijksleven waarin ze een dochter en twee zonen op de wereld zetten en inmiddels ook genieten van twee kleinkinderen. ,,Ik ben geboren en getogen in Liempde. Als tiener werkte ik voor sigarenfabriek Van Susante en daarna in de wegenbouw. Ook was ik nog tien jaar in dienst bij WSD." Nadat hij arbeidsongeschikt werd vulde Jos zijn tijd in de 'Braakkuil', de moestuin tegenover de woning aan de Rosenhofstraat. Marietje, die uit Gemonde komt, werkte tot aan haar huwelijk voor textielfabriek Tweka in Sint-Michielsgestel. Nadat ze met Jos trouwde bekommerde ze zich over het huishouden en dat doet ze nog altijd met veel plezier. ,,Ik heb niet echt hobby's. Wel fietsen en wandelen we graag."

Jos is vaak op het water te vinden. ,,Ik ben al 62 jaar lid van hengelsportvereniging De Laatste Kans en met een maat ga ik vaak op snoekbaars vissen, vooral in een bootje op de Maas en de Waal." Ook kijkt Jos graag naar voetbal. ,,Bij DVG heb ik twaalf en een half jaar de jeugd getraind op woensdagmiddag. Ook heb ik zelf wel gevoetbald, maar nooit in het eerste elftal." Marietje vult plagend aan: ,,Nee, daar was je 'te goed' voor..."

FOTO ONDER: Marietje en Jos van Erp zijn morgen vijftig jaar getrouwd, maar vierden hun huwelijksjubileum afgelopen zaterdag al. (Foto: Gerard Schalkx).