Afbeelding
Foto: Archief

DVG-SPELERS ORGANISEREN SPORTQUIZ

Toch voetbal tijdens de zomerstop in Liempde

PÅL JANSEN

Doelman Mark Faes van DVG 1 en tweede elftalspeler Maarten Knoops organiseren zaterdag 29 juli de 'Liemptse Voetbalquiz'. ,,Het grootste gedeelte van de selectie is er dan ook bij en een aantal andere vrienden van DVG", vertelt Faes. ,,Tijdens de zomerstop zien we elkaar weinig en zo kunnen we het teamgevoel behouden."

Iedereen kan echter meedoen. Wel is enige kennis van het regionale amateurvoetbal nodig, waarschuwen de twee. ,,Voornamelijk over DVG denken we", vertelt Maarten Knoops. ,,Met de vragen zijn we nu volop bezig. Er komen ook video's en foto's te staan op het grote scherm waar we de quiz op laten zien."

Maar ook vragen over de Eredivisie, grote Europese competities, Champions League en de Europa League zullen de revue passeren. Mocht de avond succesvol verlopen, dan wil het tweetal de quiz jaarlijks organiseren.

Inmiddels hebben de voetballers van DVG al een eigen Facebookpagina aangemaakt en heeft Knoops een heus logo ontworpen voor de 'Liemptse Voetbalquiz'. ,,Ik werk ook voor marketingbureau Factor Tachtig in Liempde, dus kan dat daarom prima zelf. Het is ook leuk om hiervoor iets aparts te ontwerpen."

PRIJZEN

Deelnemende teams strijden tijdens de quiz om de hoofdprijs: een 'Liempdse' sporttas waar de logo's van de voetbalquiz en de Durpsherberg op staan, waar de activiteit wordt gehouden. Maximaal 25 teams van twee tot drie personen kunnen meedoen aan de quizavond. Inschrijven kost 3 euro per team. Mail hiervoor Markfaes23@gmail.com. Teams dienen zich op 29 juli om 19.30 uur te melden. De activiteit begint om 20.00 uur in de Durpsherberg aan de Dorpsstraat 6. Kijk op de Facebookpagina van de 'Liemptse Voetbalquiz' voor meer informatie.

FOTO ONDER: Als opwarmer: wie trapt hier af en waarom? (Archieffoto: Brabants Centrum).