Afbeelding
Foto: Hans Verberk

ZESTIG JEUGDLEDEN GENIETEN VAN VEEL (VOETBAL)SPELLEN

Voetbalkamp: Ook in Esch wint Real...

CARRY DIRKX

Zestig jongens en meisjes genoten afgelopen pinksterweekend van een zonovergoten voetbalkamp bij Essche Boys. Het was voor het eerst dat er zo'n kamp gehouden werd bij de voetbalclub, in ieder geval voor zover de jongste generatie zich kon herinneren.

Spelers van de mini's tot en met de JO13-teams mochten twee dagen lang op het terrein van de club spelletjes doen, een nachtje slapen in de kleedkamers en vooral veel voetballen tijdens een onderling toernooi. Alle kinderen waren verdeeld over acht teams, die de naam droegen van internationale clubs. Zondagmiddag was de finale tussen Real Madrid en Paris Saint Germain. Real kwam terug van een achterstand van 3-0 en uiteindelijk werd het 4-4. Bij de strafschoppen trokken de Madrilenen aan het langste eind. Ook de kleine Sjors (5) scoorde. Ze ging voorop in het overwinningsrondje en toonde trots de grote beker.

BIJSLAPEN

De finale tussen de twee teams betekende bijna het einde van het voetbalkamp. Te zien aan de vele witte snoetjes met rode koontjes was dat maar goed ook. ,,De spooktocht was het leukst", vond Ties van Kasteren (9), ,,maar eigenlijk was alles 'leuk." De organisatoren toonden zich eveneens tevreden. Ze hadden gezorgd voor een propvol programma, met veel voetbalspelletjes. ,,Het is goed gegaan", zei Isabelle Rovers van het organiserend comité. ,,Overal werd fanatiek aan meegedaan." Na de finale speelden de kinderen nog een wedstrijd tegen de ouders en daarna gingen ze toch echt naar huis, om even flink bij te slapen...

FOTO ONDER: Van waterspelletjes tot een onderling voetbaltoernooi: bij vereniging Essche Boys vond tijdens Pinksteren een jeugdkamp plaats. Zestig kinderen genoten in het sportpark aan de Witvensedijk en mochten zelfs een nachtje slapen in de kleedkamers... (Foto: Hans Verberk).