De Boxtelse scouts werden 34e in Baarn. (Foto: Scouting Boxtel).
De Boxtelse scouts werden 34e in Baarn. (Foto: Scouting Boxtel). Foto: Scouting Boxtel

HONDERDEN SCOUTS DOEN MEE AAN WEDSTRIJD IN BAARN

Scouting Boxtel boekt nationaal succes

Honderden scouts uit heel Nederland verzamelden zich tijdens het pinksterweekend voor een landelijke wedstrijd in Baarn. Ook Scouting Boxtel was van de partij en deed een gooi naar de titel van beste scoutinggroep van Nederland. Ze eindigden in een veld van 105 deelnemende groepen op de 34e plaats.

De Boxtelse scouts hadden tijdens de voorrondes al duizenden verkenners achter zich gelaten. Dit deden zij door tweede te worden bij de regionale scoutingwedstrijden in de regio Hart van Brabant. Zo plaatsten door het hele land de beste scoutinggroepen zich voor de landelijke wedstrijd in Baarn.

Tijdens de zonnige pinksterdagen werden de scouts getest op vaardigheden, zoals kamperen, koken en het gebruiken van verschillende tochttechnieken. Daarnaast kwamen ook theater, sport en creatieve activiteiten aan bod. Een uitdagend scoutingprogramma is tenslotte enorm breed, zo stelt de organisatie. Scouts moesten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goed samenwerken erg belangrijk was.

SUPERHELDEN

De wedstrijden in Baarn stonden in het teken van superhelden. Tijdens de hike leerden de scouts allerlei superheldenvaardigheden, in de spellen versloegen ze schurken en het avondeten was, net als de Hulk, helemaal groen. De scouts waren zelf veel bezig, maar elke dag werd in een grote kampvuurkuil ook een theaterstuk voor ze opgevoerd. Maaike (14): ,,Ik vond het theater het leukst."

Naast alle activiteiten bleek het landelijk scoutingevenement ook de ideale gelegenheid om mensen te leren kennen. Albegina (13): ,,Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt dit weekend."

Scouting Boxtel is de scoutinggroep voor Boxtel, Liempde, Esch, Gemonde en Lennisheuvel en heeft uitdagende programma's voor kinderen van 5 tot en met 18 jaar, ook voor scouts met een beperking. Iedere leeftijdsgroep heeft programma's afgestemd op de kinderen in de groep. De diversiteit betekent dat geen opkomst hetzelfde is.

Alle leeftijdsgroepen sluiten het jaar af met een zomerkamp. Dit aangevuld met diverse weekendactiviteiten maakt scouting tot een veelzijdige hobby.