Afbeelding
Foto: Hans Verberk

OPNIEUW NEDERLAAG BOXTELSE HONKBALLERS

Softbalsters Ducks kloppen Starlights

Starlights is een oude bekende van Ducks. In de eerste inning wisten beide softbalteams niet tot scoren te komen. De eerste helft van de tweede inning werd snel en - voor Ducks - fantastisch afgesloten met een mooie vangbal van catcher Nikki van Nes. In deze inning lukte het de slagploeg van Ducks, in tegenstelling tot Starlights, wél om punten te maken.

Laura van Zetten startte met een mooie honkslag waarna ook de rest van de vrouwen grip kreeg op de pitcher. In totaal kwam de slaglijst tweemaal aan slag en werden liefst twaalf punten gescoord. Na al dit slaggeweld lukte het Starlights vat te krijgen op startend werper Evelien Gerrits en werd de tussenstand bepaald op 12-2. Het was een goed moment voor Ducks om van werper te wisselen.

Inge van Geel nam deze taak over. Zij nam even de tijd om warm te draaien waarna zij Starlights goed weerstand wist te bieden. De werper wist zich gesteund door een sterk veld. Na een mooi dubbelspel van midvelder Gerrits en tweede honkvrouw Van Zetten werd ook de vierde inning binnen korte tijd beëindigd. Ducks had de smaak nu flink te pakken. Van Nes startte de inning met een mooie driehonkslag. Gerrits was op dreef en kon een mooie homerun op haar naam schrijven. De pitchers van Starlights hadden geen antwoord op zoveel softbalgeweld. Het duel werd daarom vervroegd beëindigd in de vijfde inning: 17-3.

De beste slagvrouwen aan de zijde van Ducks waren Evelien Gerrits en Rianne Boer, beide met een slaggemiddelde van 1.000.

KOSTBARE FOUT

De honkballers van Ducks speelden op Eerste Pinksterdag een uitwedstrijd tegen Cardinals in Oss. De Boxtelaren wilden na drie nederlagen op rij weer eens de volle buit pakken en openden sterk met eerste slagman Thor van den Dool. Hij kwam vlot op het eerste honk en kwam verder door een honk te stelen. Remco van Nistelrooij sloeg Van den Dool vervolgens binnen met een tweehonkslag. Van Nistelrooij werd ook binnen geslagen, net als Bram van der Horst. Beiden profiteerden van een slag van Mike de Ruijter en Ducks ging aan de leiding: 0-3.

Startend werper Jeroen van Nes begon prima en wist de slagploeg uit Oss goed in toom te houden. Pas in de derde inning kwam Cardinals tot scoren; via twee honkslagen werd het 2-3. Ducks liet zien waarvoor het gekomen was – winnen! - en in de vierde inning kwamen twee spelers over de thuisplaat. Van Nes en Kees van Dooremalen kwamen binnen op een tweehonkslag van Jan van der Wielen.

Cardinals bleef aandringen en na een kostbare fout op de honken aan Boxtelse zijde - waardoor waardevolle punten op de honken achter bleven - breidde de thuisploeg de score uit. Van Nes werd hard geraakt en incasseerde maar liefst drie punten over twee innings. Aflossend werper Max Denteneer werd evenmin gespaard waardoor de tussenstand 9-6 bedroeg, in het voordeel van de gastheren.

Ducks probeerde alle zeilen bij te zetten om de overwinning alsnog binnen te slepen, maar het mocht niet baten. Eindstand 9-6.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Mike de Ruijter met 3 uit 5.

Uitslagen zaterdag 3 juni

BeeBall Major: MULO - Ducks        16-17

Softbal asp.: Ducks - Stags        15-9

Honkbal asp.: Cardinals - Ducks        18-2

Honkbal pup.: All In - Ducks        1-15

Softbal U17: Ducks - Stags        6-5/7-9

Softbal U17: Ducks - Stags        7-9

Uitslagen zondag 4 juni

Softbal sen.: Ducks - Starlights        17-3

Honkbal sen.: Cardinals - Ducks        9-6

Programma zaterdag 10 juni

Honkbal jun.: Ducks – Starlights        10.30

Honkbal pup.: Nuenen - Ducks        13.00

Softbal asp.: Blue Lions – Ducks        13.00

Softbal U17: Ducks - ROEF!        14.30/16.30

Programma zondag 11 juni

BeeBall Major: BeeBalldag Tilburg

Honkbal sen.: Ducks 2 – Starlights        11.00

Honkbal sen.: Ducks 1 – Starlights        15.00

Softbal sen.: Neptunus – Ducks 1        16.00

FOTO BOVEN: Janne de Haan (links) van Ducks tikt een van de tegenstanders van Starlights uit. De Boxtelse softbalsters wonnen zondag afgetekend van de opponent uit Schijndel. (Foto: Hans Verberk).