KIRK KONINGSTEIN BLIJFT, BOY OBISPO BEOOGD TRAINER

Vlaggenteam LSV krijgt bredere staf

Het eerste elftal van de Lennisheuvelse voetbalclub LSV krijgt komend seizoen een bredere staf. Dat heeft de club afgelopen weekend bekendgemaakt. Trainer Kirk Koningstein blijft op de achtergrond actief; Boy Obispo bereidt zich voor op het trainerschap en is toegevoegd aan de staf.

LSV meldt dat Koningstein al eerder


Liempds judotalent succesvol tijdens toernooi in Ede

Keira Kreijveld, lid van Judo Club Liempde, heeft zaterdag het internationale Heidetoernooi gewonnen in Ede. In de klasse tot 12 jaar won ze alle partijen van de drie tegenstanders.

Volgens coach Bas Raaimakers streeft Keira naar het hoogst haalbare én is ze op zoek naar nieuwe uitdagingen. In deze regio ontmoet ze op de (inter-)nationale toernooien regelmatig dezelfde tegenstanders. Dit jaar eindigde ze steeds als eerste.

,,Bij vertrek zag ik aan de blik in haar ogen en de lach op haar gezicht dat Keira weer volledig scherp was. Aangekomen in Ede, stond een mooie poule met onbekende judoka's klaar", meldt Raaimakers.

Keira won al haar partijen overtuigend, snel en zonder echt in de problemen te komen. Het is duidelijk dat ze zowel fysiek als mentaal een stuk verder is dan de meeste van haar leeftijdsgenoten. Zaterdag 17 juni neemt het Liempdse judotalent deel aan het Nederlands kampioenschap voor teams.

heeft aangegeven steeds meer moeite te hebben met het tijdsbeslag dat het voetballen op hem legt. ,,Naast de toenemende drukte op het werk, wil hij ook wat meer tijd vrijmaken voor zijn gezin en zijn kleinkind", zo meldt bestuurslid Johan van de Vorstenbosch. ,,In de winterperiode spraken LSV en Kirk nog af dat hij ook het seizoen 2017-2018 in de vorm van een eenmansfunctie trainer-coach van de Lennisheuvelse formatie zou blijven. Maar het bestuur begrijpt de gewijzigde ontwikkelingen en is samen met Kirk op zoek gegaan naar een oplossing."

BREDER TEAM

Die is gevonden in het samenstellen van een breder begeleidingsteam. ,,Na wat brainstormen en verkennen van de mogelijkheden zijn LSV en Kirk tot een bevredigende oplossing gekomen", aldus Van de Vorstenbosch. ,,Kirk blijft gewoon bij LSV, maar zal beduidend minder tijd gaan investeren in de club. Voornamelijk zal hij een rol spelen in het begeleiden en adviseren van de trainer(s) in opleiding."

Beoogd opvolger Obispo volgt momenteel de trainersopleiding en wordt toegevoegd aan het team. Ook zal hij fungeren als eerste trainer van het vlaggenteam en vormt hij straks de spil in het begeleidingsteam. Van de Vorstenbosch: ,,De intentie is dat Boy na het afronden van de cursus de hoofdtrainer van LSV wordt."

LSV overweegt daarnaast nog een assistent of tweede trainer, dan wel keeperstrainer aan te stellen om alle werkzaamheden goed te kunnen verdelen. Tevens wordt Frank van den Besselaar als elftalleider meer betrokken bij de ploeg. Hij krijgt tevens de taak van teammanager.


Gemonde oefent

voor Vierdaagse

van Nijmegen

De organisatie van de Gemondse avondvierdaagse heeft dit jaar een route uitgezet voor lopers die willen oefenen voor de Nijmeegse Vierdaagse.

De avondvierdaagse start dinsdag 20 juni om 18.00 uur vanaf zaal De Schuif aan de Dorpstraat. Daar vertrekken lopers ook op donderdag 22 juni. Woensdag 21 en vrijdag 23 juni is zaal Kloosterzicht het vertrekpunt. Iedereen vanaf 18 jaar die wil oefenen voor de Vierdaagse van Nijmegen kan vanaf 17.00 uur een route van 20 kilometer lopen. Dinsdag 13 en maandag 19 juni kunnen wandelaars zich tussen 18.30 en 19.30 uur inschrijven bij Geerts Adviesgroep. Degenen die drie of vier dagen meelopen, betalen vijf euro per persoon. Kinderen tot vijf jaar betalen één euro.